Mei 2006

Start nieuw seizoen van Fietsstad Groningen
Het nieuwe seizoen van Fietsstad Groningen start in de Meimaand Fietsmaand met 2 speciale fietsexcursies:
Op zaterdag 6 en zondag 7 mei organiseert Fietsstad Groningen een fietsexcursie langs de punten in de stad die herinneren aan de oorlog en de bevrijding van de stad Groningen.
Op 28 mei a.s. fietst ex-wethouder Willem Smink langs spraakmakende architectuur in Groningen. Afgelopen 14 jaar heeft Willem Smink als wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting aan de basis gestaan van hoe de stad er nu uit ziet. Tijdens deze fietsexcursie zal hij vertellen over zijn favoriete architectuur en het gevoerde beleid van de afgelopen jaren.

Voor beide excursies kunt u uw eigen fiets meenemen of u kunt een fiets huren (EUR 5,00 per persoon). Kosten van deze speciale excursies bedragen EUR 7,50 per persoon.

Aanmelding: per e-mail: info@fietsstadgroningen.nl of telefonisch 050-3011881.

Meer informatie: http://www.fietsstadgroningen.nl/

Fietsstad Groningen

Fietsstad Groningen organiseert fietsexcursies door de stad Groningen. In de maanden mei tot en met september kunt u elke vrijdag- en zaterdagmiddag om 14.30 uur met Fietsstad Groningen meefietsen op onze vaste excursie: Rondje Stad! De fietsexcursie duurt ongeveer 3 uur (inclusief 20 minuten pauze). Deze excursie moet u vooraf reserveren.

Fietsstad Groningen organiseert ook voor groepen een op maat gesneden fietsexcursie, eventueel met lunch of diner.

Fietsstad Groningen wil een bijdrage leveren aan het toeristische imago van de stad Groningen. Hierbij wil zij toegroeien naar een situatie waarbij de fietsexcursies van Fietsstad Groningen tot het dagelijkse straatbeeld van de stad Groningen gaan behoren.