Politie Zeeland


---


W-1833-2006 Motorrijder breekt sleutelbeen bij aanrijding
Een 33-jarige motorrijder uit Roosendaal heeft vrijdagavond zijn sleutelbeen gebroken nadat hij achterop een auto was gereden.
Dit gebeurde rond 19.00 uur op de Loodholseweg in Grijpskerke. Een 30-jarige automobilist uit Rijswijk die voor de motorrijder reed, moest afremmen voor het verkeer. De motorrijder zag dit te laat en botste achterop de personenauto. De 33-jarige motorrijder is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Z-1834-2006 Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft vannacht het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen.
Rond 00.45 uur zagen agenten de automobilist op de kruising Alvarezlaan/Guido Gezellestraat door het rode verkeerslicht rijden. Vervolgens reed hij richting Willem van de Zwijgerlaan met een constante snelheid van ruim 100 km waar echter 50 km is toegestaan. De 20-jarige automobilist werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij ontving ook nog twee boetes voor het negeren van het rode verkeerslicht en omdat de apk van zijn auto was verlopen.

W-1835-2006 Auto total loss
Een 21-jarige man uit de gemeente Tilburg heeft vannacht rond 03.00 uur in Zoutelande zijn auto total loss gereden.
Op de Langendam was hij rechtdoor over een snelheidsremmer gereden waarna hij een troittoirband opreed, door de beplanting vloog en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De lantaarnpaal werd geheel uit de grond gereden, door de klap kwam de auto op de rechterzijkant tot stilstand. De 21-jarige bestuurder en een passagier konden zelf uit de auto komen waarna deze weer terug op de wielen werd gezet. Omdat de adem van de bestuurder naar alcohol rook, werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim boven de toegestane limiet zat, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij ontving ook een dagvaarding om te zijner tijd voor de rechter te verschijnen.

O-1836-2006 Oude caravan uitgebrand
Op een stuk grond langs de Biezelingseweg in Kapelle is afgelopen nacht een oude caravan geheel uitgebrand.
Buurtbewoners werden rond 03.45 uur wakker van enkele knallen en waarschuwden politie en brandweer. Ter plaatse gekomen was de caravan al geheel uitgebrand. Vermoedelijk is de brand aangestoken omdat er geen elektriciteit aanwezig was.

O-1837-2006 Rijbewijs ingevorderd
Op de Markt in Tholen heeft de politie zaterdag rond 01.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit de gemeente Tholen.
Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Zijn rijbewijs moest hij inleveren, in ruil daarvoor kreeg hij een dagvaarding.


---- --