Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 mei 2006

Eigenaar hennepplantage aangehouden

Enschede

Vrijdag 5 mei om 10.30 uur vind de politie in een schuur bij een woning een hennepplantage met 55 planten. De eigenaar, een 40-jarige Enschedeër is aangehouden. De planten en het materiaal waaronder koolstoffilter en lampen, zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-056319)

Lastige horecabezoeker aangehouden

Hengelo

Zaterdag 6 mei omstreeks 2.10 uur krijgt de politie de melding dat aan de Brinkstraat in Hengelo een lastige horecabezoeker rondloopt. Ter plaatse blijkt dit inderdaad het geval. Het gaat om een 23-jarige Hengeloër die portiers lastig valt en schreeuwend op de terrassen rondloopt. Als de politie hem vordert om weg te gaan, luistert hij niet. Uiteindelijk wordt de man aangehouden. Hierbij verzet hij zich. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (06-056696)

Bestuurder onder invloed rijdt met passagier op motorkap

Losser

Zaterdag 6 mei rond 2.30 uur zien agenten op de Gronausestraat een auto slingerend rijden. Op de motorkap van de auto zit een man die er even later afspringt. De agenten houden aan de Arendstraat in Losser de bestuurder van de auto staande. Het is een 18-jarige Enschedeër. De bestuurder wordt aangesproken op z'n rijgedrag en moet een ademtest doen. De test wijst uit dat de bestuurder onder invloed is van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau.

In de auto zitten vier mede-passagiers. Twee van hen bemoeien zich met de aanhouding en maken beledigende opmerkingen. De twee beledigende passagiers, allebei 19-jarige inwoners van Losser zijn ook aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De ademanalysetest van de bestuurder wees 1,5 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt inzake rijden onder invloed én inzake verkeersgevaarlijk gedrag. De andere twee personen kregen proces-verbaal aangezegd voor belediging. (06-056704/06-056709)

Jongelui laten spoor van vernieling achter

Hengelo

Zaterdag 6 mei rond 4.25 uur meldt een getuige dat er op de Enschedesestraat in Hengelo vernielingen worden gepleegd. Dit blijkt te kloppen. De politie constateert de volgende vernielingen: . aan de Enschedesestraat zijn drie autospiegels stuk en twee verkeersgeleidingsborden uit de grond gehaald; . op een parkeerplaats aan de Bataafsekamp is de motorkap van een auto beschadigd; . op de Hoek Wolter ten Cate Straat met de Enschedesestraat zijn paaltjes uit de grond getrokken. De politie treft aan de Enschedesestraat een groepje jongeren dat vermoedelijk voor de vernielingen verantwoordelijk is. De jongelui, twee 19-jarige inwoonsters van Hengelo, een 18-jarige en een 20-jarige inwoner van Hengelo zijn hierop aangehouden. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (06-056719)

Brandstichting; politie zoekt getuigen

Enschede

Zaterdag 6 mei omstreeks 2.15 uur komt er een melding van brand bij de nieuwbouw van een school aan de Jan Vermeerstraat in Enschede. Ter plaatse blijkt dat twee bankstellen die voor het gebouw stonden in brand staan. De brand is overgeslagen naar een raamkozijn. Door de hitte is een aantal ruiten geknapt. De brandweer heeft de brand snel onder controle. De omvang van de schade is niet duidelijk aan te geven, maar lijkt redelijk groot.

Buurtbewoners hebben eerder op de avond twee jongens en een meisje van ongeveer 18 jaar oud gezien, die op de banken zaten. De politie verzoekt deze personen om zich te melden. Ook zoekt de politie getuigen die eventueel iets gezien hebben Zij kunnen zich melden aan het politiebureau Enschede-West aan de Benjamin Willem ter Kuilestraat 33 of via het nummer 0900-8844. (06-055693)

Dagje uit eindigt met ongeval

Den Ham

Vrijdag 5 mei rond 15.00 uur vindt op de kruising Oudelaarsweg met de Bossinkkamp een ongeval plaats. Een 47-jarige koetsier uit Den Ham rijdt op dat moment met een huifkar met daarin zo'n 20 personen. Als hij rechtsaf wil slaan de Bossinkkampweg in gaat de weg over van verhard op onverhard. De wagen komt hierdoor in een zachte berm terecht en kantelt. De passagiers zijn bewoners van een verpleegtehuis in Den Ham. Zij waren een dagje uit in verband met vijf mei. Drie van hen raken bij het ongeval gewond. Het gaat om een 89-jarige en een 85-jarige bewoonster en een 88-jarige bewoner. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Verder raakt een aantal passagiers licht gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (06-056492)

Aantasting openbaar gezag

Enschede

Vrijdag 5 mei rond 5.10 uur vindt op de Oude Markt in Enschede een vechtpartij plaats. Als agenten de zaak willen afhandelen en getuigen horen, bemoeit een 24-jarige Enschedeër zich ermee. Hij wordt gevorderd om te vertrekken, maar geeft hieraan geen gehoor. Uiteindelijk is de man aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (06-056240)

Inbrekers betrapt

Enschede

Vrijdag 5 mei omstreeks 1.40 uur, krijgt de politie een melding van een inbraak in een pand aan de Schoolstraat in Enschede. Als de politie polshoogte neemt, blijkt dat er inderdaad is ingebroken, maar de daders zijn ervandoor. Later in de ochtend rond 4.05 uur komt er opnieuw een inbraakmelding op hetzelfde adres. Deze keer komt de politie onderweg twee verdachte personen tegen. De verdachten, een 17 en een 16-jarige Enschedeër zijn hierop aangehouden. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. Nader onderzoek volgt. (06-056219)

Auto met aanhangwagen gekanteld op A1

Hengelo

Vrijdag 5 mei rond 7.55 uur vindt op de A1 bij Hengelo een ongeval plaats. Een 24-jarige bestuurster uit Vriezenveen rijdt met een personenauto met daaraan gekoppeld een aanhangwagen met daarop een auto over de A1 in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van het viaduct bij IKEA wil zij een vrachtauto inhalen. Op dat moment begint de aanhanger te slingeren, het lukt haar niet om het voertuig onder controle te krijgen, waardoor ze de macht over het stuur verliest. Ze botst met de gehele combinatie tegen de vangrail in de middenberm, waar ze uiteindelijk tot stilstand komt. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De twee auto's en aanhangwagen zijn afgesleept. De rijbaan was tot ongeveer 9.30 uur afgesloten in verband met de opruimwerkzaamheden. Vanmiddag omstreeks 12 uur worden door Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden verricht aan de vangrail. Dat betekent dat twee rijbanen worden afgezet. (06-056276)

Bestuurder onwel

Almelo

Donderdag 4 mei rond 18.30 uur vindt op de kruising Nieuwstraat met de Burgemeester Raveslootsingel een ongeval plaats. Een 46-jarige bestuurder uit Almelo staat voor het stoplicht te wachten, om linksaf te slaan. Op dat moment passeert een trein, waarop hij ook moet wachten voordat hij de kruising kan passeren. Tijdens het wachten raakt de bestuurder onwel. Hij steekt de kruising over en raakt hierbij o.a. een verkeerszuil, een bord met 'spoorwegovergang', een aantal betonnen paaltjes en een verkeerslicht. Uiteindelijk komt hij tegen het verkeerslicht tot stilstand. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-056099)

Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --