1e persbericht van zaterdag 6 mei 2006

Eindhoven, 06-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernieling autoruit

In een geparkeerde auto aan de Stationsweg is zaterdag rond 3.50 uur een nog onbekende man aangehouden. De man zat in een auto waarin hij zojuist had ingebroken. De verdachte had echter kort voor zijn aanhouding de ruit van de auto van een 29-jarige automobilist uit Helmond ingeslagen. De automobilist zat op de Stationsweg in de auto toen hij plotseling een knal hoorde en zag dat zijn autoruit kapot was. Hij zag vervolgens de verdachte wegrennen en waarschuwde de politie. De verdachte was onder invloed. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Politie houdt jongens aan na inbraak in kluisjes

In het zwembad aan de Antoon Coolenlaan zijn vrijdag rond 22.00 uur twee jongens uit Eindhoven van 15 en 16 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van inbraken in twee kluisje eerder die avond. De weggenomen spullen werden bij de verdachten aangetroffen. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten de jongens naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt man aan na bekrassen auto

In een horecagelegenheid aan de Wolfstraat is vrijdag rond 19.35 uur een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het bekrassen van een geparkeerde auto aan de Wolfstraat kort voor zijn aanhouding. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Man aangehouden na huiselijk geweld

Op straat voor zijn woning in Geldrop is zaterdag rond 3.45 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 38-jarige vrouw eerder die nacht in hun woning. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Oirschot: Spoor snoepgoed leidt naar verdachten

Op de Kempenweg zijn zaterdag rond 1.40 uur drie jongens aangehouden. Twee van hen (16 en 17 jaar) komen uit Oost West en Middelbeers. De derde is 17 jaar en komt uit Harreveld. Het drietal wordt verdacht van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Kempenweg eerder die nacht. Een oplettende getuige waarschuwde de politie toen hij de jongens diverse etenswaren zag nuttigen en een spoor van ijsjes en snoepgoed aantrof. Een raam van de horecagelegenheid werd opengebroken om binnen te komen. De politie trof een spoor van aangebroken en onaangebroken snoepgoed en ijs aan onderweg. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.