Politie Friesland

Politie houdt drie mannen aan na geweldpleging

Slachtoffers gestolen met bierglas

Lemmer, 06-05-2006 o De politie heeft zaterdagochtend drie mannen uit Lemmer van 18, 22 en 25 jaar, aangehouden op verdenking van geweldpleging in een horecabedrijf aan de Kortestreek. Daar waren onder andere twee Lemsters in het gezicht gestoken met een kapot bierglas.

Door nog onbekende oorzaak was omstreeks 02.30 uur ruzie ontstaan tussen de verdachten en een andere groep Lemster. Daarbij werd volgens getuigen door de drie verdachten met een bierglas gestoken. Twee slachtoffers, een 28- en een 18-jarige Lemster, zijn met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Ze konden na behandeling weer naar huis. Een derde slachtoffer had lichte verwondingen. De verdachten waren bij de komst van de politie al verdwenen.

Op aanwijzing van getuigen konden twee van hen achterhaald worden op de Flevostraat. De derde kon kort daarna aangehouden worden in zijn woning. Twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De derde is later die nacht in vrijheid gesteld. Hij had vermoedelijk geen of een geringe rol in het incident.