2e persbericht van zaterdag 6 mei 2006

Eindhoven, 06-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt dronken automobilist aan na botsing met woning

Op de Generaal van der Leythenlaan is zaterdag rond 4.20 uur een 21-jarige automobilist uit Valkenswaard de controle over zijn voertuig verloren en tegen een woning gebotst. Onderzoek wees uit dat de man te veel gedronken had. Bij hem werd een promillage van bijna 1,45 gemeten. De man moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verwarde man aan

Op het Stationsplein is zaterdag rond 8.00 uur een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. De man was verward en viel passanten lastig. Hij liet zijn geslachtsdeel aan hen zien. De man is meegenomen naar het politiebureau. Het hulpverleningstraject is opgestart voor hem.

Eindhoven: Politie grijpt fietsendief in de kraag

Op het Stationsplein is zaterdag rond 13.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen waarschuwden de politie toen ze zagen dat de man op het 18 Septemberplein een fiets aan het openbreken was. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Motorrijder met zijspan belandt in sloot

Op het Flight Forum is vrijdag rond 16.40 uur een 30-jarige motorrijder uit Eindhoven met zijn motor met zijspan in een sloot belandt. Door nog onbekende oorzaak verloor de man in een bocht de controle over het voertuig. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Estafettelaan zijn zaterdag tussen 9.45 en 11.05 uur 470 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 27 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Ook op de Franklin D. Rooseveltlaan werd zaterdag tussen 11.25 en 14.35 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1.690 gecontroleerde voertuigen reden 122 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is bij beide controles onbekend.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Stepekolk is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Via een openstaand uitzetraampje, aan de zijkant, werd de woning betreden. Weggenomen werden een digitale fotocamera, twee fotolenzen, sieraden en een mobiele telefoon.

Geldrop: Gokkasten opengebroken

In een horecagelegenheid aan de Mierloseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een ruit van de voordeur werd vernield om binnen te komen. In het pand werden twee gokkasten opengebroken. Het is nog onbekend hoeveel geld werd weggenomen.

Reusel: Getuigen van mishandeling gezocht

Op de Turnhoutseweg is zaterdag tussen 12.00 en 12.30 uur een 75-jarige man uit Hoogeloon mishandeld door een onbekende motorrijder. De man fietste over de eerdergenoemde straat toen een motorrijder hem een stopteken gaf. Toen de man stopte stapten de motorrijder en een passagier van de motor. De motorrijder pakte de man zonder enige reden vast en sloeg hem in zijn gezicht. Vervolgens trok hij de jas van de man uit en scheurde deze kapot. De mannen zijn hierop weer op de motor gestapt en weggereden in de richting van de Wilhelminalaan. De beide mannen droegen een zwart motorpak en een zwarte helm. Ze reden vermoedelijk op een zwarte motor. Getuigen die iets meer kunnen vertellen dat met deze zaak in verband gebracht kan worden, kunnen contact opnemen met de politie in De Kempen via 0900-8844.