Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

Aanvulling

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

6 mei 2006

Drie aanhoudingen na ontvoering

De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden, nadat zij in de avond van 5 mei een 29-jarige man uit Amsterdam hadden ontvoerd. De man had via internet contact gelegd met een vrouw en zij hadden afgesproken elkaar op 5 mei 's avonds in Baak (gemeente Bronckhorst) te ontmoeten. Toen de man op de afgesproken plek, de parkeerplaats bij het voetbalveld in Baak, uit zijn auto stapte, werd hij overmeesterd door twee mannen, waarvan er een vuurwapen had. Hij werd gedwongen om achterin zijn eigen auto te stappen en zijn pinpassen af te geven. Op verschillende plaatsen werd geprobeerd met deze passen te pinnen. Onderweg kwam ook de vrouw waarmee het slachtoffer een afspraak had in de auto zitten.

Uiteindelijk werd de man rond 00.50 uur (6 mei) langs de snelweg tussen Arnhem-Dieren/Doesburg (A348) uit de auto gezet. Hij wist daar na korte tijd een auto aan te houden en vervolgens werd de politie gebeld. De mannen en de vrouw reden verder met de auto van het slachtoffer. Zij konden later door oplettende collega's van het politiekorps Gelderland-Midden in Toldijk worden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 24 en 25 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige vrouw uit Toldijk. Hoeveel geld er werd opgenomen is nog niet bekend.

Het slachtoffer is door de ontvoerders ongeveer 2,5 uur rondgereden in zijn auto, een zwart metallic Volkswagen Polo uit 1997, tweedeurs. Linksachter op de auto zit een sticker met de woorden Dragon Class en daaronder het silhouet van een zeilboot. Mogelijk zijn de plaatsen Zutphen, Apeldoorn en Arnhem aangedaan. Hier hebben de ontvoerders ook voorbijgangers aangesproken, om de weg te vragen naar een bank.

De politie wil graag in contact komen met mensen die op 5 mei 's avonds laat, of in de vroege nacht van 6 mei, zijn aangesproken door de mannen of de vrouw in de auto. Ook is het mogelijk dat iemand de auto rond Zutphen, Apeldoorn of Arnhem heeft zien rijden. Mocht u informatie hebben voor de politie, belt u dan met 0900-8844. Als u zelf onlangs het slachtoffer bent geworden van een soortgelijk misdrijf en u nog geen aangifte heeft gedaan, neemt u dan ook contact op met de politie.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Andrea Jansen, 055-5486648
---

---- --