Politie Midden- en West Brabant

Vermiste jongen in Moergestel weer terecht

MOERGESTEL, 6 mei 2006

MOERGESTEL: Vannacht kreeg de politie om 02.18 uur een melding dat in Moergestel een 12-jarige jongen van huis was weggelopen. Vader had de hele omgeving afgezocht maar trof zijn zoontje niet meer aan waarna hij de politie informeerde. De eerste eenheid die ter plaatse kwam heeft direct het signalement van de jongen opgenomen en verspreid naar de andere dienstdoende agenten die actief naar de jongen hebben uitgekeken. Verder werden alle familieleden en vriendjes van de jongen tevergeefs benaderd. Vanmorgen rond 08.20 uur, werden vader en een agent door vissers bij een vijver aan het Stokse aangesproken. Zij hadden de jongen kort daarvoor op zijn klompen zien lopen. De knul werd in die omgeving daarop snel aangetroffen. Hij bleek geslapen te hebben op een bouwplaats in het centrum van Moergestel. Hij was vermoedelijk weggelopen omdat een CD-speler kapot was en hij bang was voor de reactie thuis.

De politie heeft daarop de collegas van het politievliegtuig dat net in Amsterdam was opgestegen afgebeld. Ook andere acties die in voorbereiding waren zijn afgeblazen.

Wel is kort voor het aantreffen van de jongen nog een SMS alert bericht verspreid. Na de vondst is een tweede bericht van aantreffen uitgedaan. Vannacht kon het middel vanwege een storing niet ingezet worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk