Gemeente Deventer

Week 18, 3 mei 2006

Honderdjarige Daventria, een van de oudste atletiekverenigingen van Nederland

KONINKLIJKE EREPENNING VOOR ATLETIEKVERENIGING DAVENTRIA

Bij Koninklijk Besluit van 13 februari 2006 is de Koninklijke Erepenning toegekend aan de Atletiekvereniging Daventria wegens haar honderdjarig bestaan op 5 mei. Commissaris van de Koningin mr. G. J. Jansen reikt namens Hare Majesteit de Koninklijke Erepenning uit bij gelegenheid van de feestelijke receptie op 6 mei in Sportcomplex Keizerslanden.

Daventria bestaat sinds 1906 en is daarmee een van de oudste atletiekverenigingen in Nederland.

Gedurende de eerste jaren van haar bestaan waren atletiek en voetbal in één vereniging samengebracht. Zowel de atletiekafdeling als de voetbalafdeling hebben naam gemaakt. Zo was jarenlang het Hanzetoernooi een van de bekendste jeugdtoernooien van Nederland. Vele jeugdploegen van binnen en buiten de landsgrenzen hebben het Hanzetoernooi bezocht. Het eerste Hanzetoernooi is georganiseerd in 1963.

In 1965 sloot Daventria zich aan bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

In 1993 kwam aan het samengaan van atletiek en voetbal een einde en vond een hernieuwde inschrijving plaats bij de Kamer van Koophandel. Daventria ging vanaf dat moment verder als een vereniging voor atletiekbeoefening.

Bij de huidige vereniging kunnen zowel jeugd, recreanten als wedstrijdatleten atletiek beoefenen.

In de maanden maart/april organiseert AV Daventria het Running Circuit. Dit is een wedstrijdcompetitie over drie hardloopwedstrijden met verschillende ondergrond (cross, weg, baan). Vast op de agenda staan ook de instuif avondwedstrijden in juni/juli voor senioren en jeugd.

De atletiekbaan van de vereniging ligt op het Sportcomplex Keizerslanden aan de Keizer Karellaan (direct achter het Borgelerbad) in Deventer.

Publicatiedatum: 6-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging zaterdag 6 mei 2006