Ingezonden persbericht


Persbericht Skatebond Nederland

Roel van Hest wint in Gramsbergen

Roel van Hest uit Apeldoorn heeft vanavond de skeelerwedstrijd in Gramsbergen op zijn naam geschreven. Van Hest was de snelste in de eindsprint van een kopgroep van vier. Arjan Mombarg uit Vorden werd met klein verschil tweede, Geert-Jan van der Wal uit Urk derde en diens broer Hermen vierde. De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg 34 seconden.

De wedstrijd was een open race, die niet meetelde voor een klassement, zodat de kaarten weer eens anders geschud werden. Van Hests ploeggenoot Ingmar Berga (DSB) uit Hoogeveen was in de eerste helft van de koers veelvuldig in de aanval. Eerst met de Belg Dimitri Deboel, Geert-Jan van der Wal en de Australiër Michael Byrne, later alleen, toen de anderen afhaakten. Toen Berga zich na zijn solo liet terugzakken in het peloton, deed Martijn Kromkamp een vluchtpoging. Ook hij werd teruggepakt, waarna de definitieve kopgroep zich vormde. "Het duurde even voordat we een goede samenwerking hadden," aldus winnaar Van Hest. "Ik wam er pas later bij. Toen had ik even ontzettend zere benen," verklaarde Geert-Jan van der Wal (Habovo), die voor het eerst bij de A-rijders op het erepodium stond. Van der Wal vond dat zijn broer Hermen het sterkst reed in de kopgroep. Roel van Hest gold op papier als de snelste sprinter. Daarom probeerde Arjan Mombarg (Nefit) hem in de laatste ronde de leiding op te dringen, maar dat lukte niet. "Ik moest de hele laatste ronde op kop," mopperde Mombarg. "Het was wel een ander soort wedstrijd doordat Arjan Smit er niet was," vond Geert-Jan van der Wal. Smit is herstellende van een blessure die hij opliep bij een val in Emmeloord een week geleden. De beste B-rijder was Gerard Haasjes. In de uitslag eindigde hij als 17e tussen de A-rijders. Tweede B-rijder was Sander de Graaff (24e), derde Rob Wessels (25e). De Graaff deed aan het eind van de wedstrijd nog een poging vanuit het A-peloton naar de kopgroep toe te rijden. De Graaff: "Ik reed makkelijk in het peloton, dus ik dacht: ik ga eens wat proberen." Roy Boeve was in de pelotonsprint om de vijfde plaats de snelste vóór Ingmar Berga.

Dames
De Belgische Hilde Goovaerts schreef de dameswedstrijd op haar naam. De eindsprint ging tussen haar en haar ploeggenote Angeline Thomas (Australië). Thomas was eerder in de wedstrijd ten val gekomen en Goovaerts was zo sportief op haar te wachten. Anniek ter Haar uit Dedemsvaart finishte als derde. De eerste in de D2-categorie was Helen van Goozen, tweede Wendy Wiggeman en derde Gerdien Bouwhuis.

C-rijders
Erwin Mesu won de C1-wedstrijd. Hij kwam alleen aan de streep, nadat hij rondenlang vooruit had gereden. Niels Steenbakker eindigde als tweede, Martijn Otten als derde. Bij de C2-rijders was Emiel de Groot de snelste. Gerrit ten Hove kwam als tweede binnen, Eric Vink als derde.

Veteranen
Geert Kruims werd winnaar bij de veteranen-1. Hij liet voormalig Nederlands kampioen René van der Meulen (tweede) en Meindert Timmerman (derde) achter zich. Henk Veldkamp was bij de V2 de beste, gevolgd door Gert Beenes en Jan Klompmaker.

Telefoon: 0525-659130
Fax 0525-659131
e-mail: info@skatebond.nl website: www.skatebond.nl :