Ingezonden persbericht

PERSBERICHT.

Voor de derde keer in successie wordt Inno zuid georganiseerd. Na succesvolle bijeenkomsten op de High Tech Campus in Eindhoven en de DSM campus in Geleen wordt Inno zuiD nu op 17 mei aanstaande georganiseerd in Bergen op Zoom. Onder het motto "Koppel je Kracht".

Inno zuiD 2006 is een bijeenkomst over innovatie en ondernemerschap in Zuid Nederland. Het is een groot evenement waar jonge bedrijven zich kunnen presenteren en kontakten kunnen leggen met elkaar,grote bedrijven,dienstverleners,overheden en investeerders. Er is een informatiemarkt en er zijn interessante workshops. Primair doel is meer en betere kontakten te verkrijgen en daarmede het bundelen van krachten. Naast alles voor de ondernemers- groot en klein- biedt Inno zuiD een functioneel en informeel samenzijn voor de beslissers bij provincie,regio,grote bedrijven en vakadviseurs.

Tijdens de bijeenkomst worden 7 workshops gehouden,door een keur van inleiders met praktische ervaring op hun terrein. Het kernbegrip is "ondernemerschap"maar de inleidingen beslaan een breed terrein aan meer vakmatige onderwerpen.

De informatieverstrekking op de informatiemarkt richt zich op: ondernemen in het algemeen,productinnovatie,durfkapitaal,marktbewerking,intellectuele eigendom,subsidie,krediet,administratie en fiscaliteit,(internationale ) samenwerking,vestiging in Zuid Nederland en export. Het is zowel een uitwisselingsplaats voor kennis en kunde als een ontmoetingsplaats voor ondernemers en hun relaties uit Zuid Nederland en de aanliggende Belgische en Duitse regio's.

Veel aandacht is er voor de rol van risicokapitaal. De aandacht voor innovatief ondernemerschap neemt toe en daarmede ook het begrip voor de rol van de business angel als stuwende kracht achter de start van nieuwe innovatieve bedrijven. Tijdens de beurs kunnen startende ondernemers met ervaren ondernemers en business angels van gedachten wisselen en kunnen er vervolgafspraken worden gemaakt.

Er worden ca 300 bezoekers verwacht. Het geheel wordt georganiseerd in stadsschouwburg De Maagd en het Oude Stadhuis