Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, februari 2006

BOOTVEILING ® introduceert een nieuwe manier van kopen en verkopen van boten

Op 7 mei 2006 organiseert BOOTVEILING een veiling die specifiek bedoeld is voor boten. Het veilinghuis veilt dan in Passenger Terminal Amsterdam aan het IJ boten via een openbare veiling.

Waarom de BOOTVEILING?
Al decennia lang worden boten verkocht via particulieren en makelaardijen. Beiden hanteren een vraagprijs. De boten worden te koop aangeboden op basis van een vraagprijs. Het keuren van de boot gebeurt bij particulieren en makelaars meestal pas ná de verkoop. De koper weet bij hen dus pas na de koop wat de werkelijke technische staat van de boot is. Ook laat voor verkopers de verkoop soms te lang op zich wachten.

Veilinghuis BOOTVEILING draait dit verkoopproces volledig om. BOOTVEILING hanteert minimale verkoopprijzen in plaats van vraagprijzen. De boten worden vóór de koop gekeurd zodat de technische staat dan al is te lezen in een expertiserapport. Op deze manier koop je wat je ziet. Door het bepalen van vaste veilingdata door BOOTVEILING is het verkoopmoment vastgelegd. Alleen de koopprijs moet nog tot stand komen middels het veilingsysteem van opbod en afslag.

Kortom: de verkoper weet wanneer 'zijn verkoopmoment' is en de koper weet exact wat de eigenaar minimaal voor zijn boot wil hebben.

Voor wie is de BOOTVEILING bestemd?
Voor de jachtmakelaardij en particuliere bootverkopers is de veilingdienst, bij moeilijk verkoopbare boten, een alternatief. Ook werkt dit verkoopmedium sneller. Bovendien hebben curatoren, deurwaarders, notarissen en banken nu op het gebied van boten een gespecialiseerde toegewijde partner bij faillissementen en hypothecaire executies. Tot nu toe was er geen specialist in gedwongen verkopen van boten.

Betrokken partijen op de veiling
Een notaris -en gerechtsdeurwaarderkantoor begeleiden het ambtelijk toezicht op de veiling. De veilingcommissaris leidt de gehele veiling in goede banen. Gecertificeerde HISWA jachtexperts zijn op de veiling aanwezig om eventuele technische vragen over het expertiserapport te beantwoorden en de veilingmeester brengt de boten onder de aandacht van bieders in de veilingzaal. In tegenstelling tot de (digitale) werkwijze en explosieve groei van vele veiling websites blijft veilinghuis BOOTVEILING op deze manier bij de oude veilingtraditie, maar hanteert een nieuw bootverkoop concept.


---

Voor meer (achtergrond)informatie:

BOOTVEILING B.V.
Prinseneiland 42
1013 LR Amsterdam

Dimitri de Laat 020-428 3220/ 06-430 435 18
E: info@bootveiling.com
W: www.bootveiling.com