Ingezonden persbericht


Persbericht:
26 april 2006

Sportief wandelen in de Bollenstreek op zondag 7 mei 2006

De derde wandeling op zondag 7 mei 2006 van deWandelclub.nl staat in het teken van de bollenvelden die nu op zijn mooist zijn. Het start- en eindpunt van de wandeling is Restaurant de Nachtegaal. De wandeling gaat langs kilometers lange bloembedden die in deze tijd van het jaar te zien in Lisse en omgeving. Langs de bloementuin Keukenhof en het ernaast liggende kasteel. U bent natuurlijk vrij om even een uitstapje Keukenhof te doen. Uren wandelen met de kleuren rood, geel, blauw, paars in overvloed om je heen. Wat kan Holland toch mooi zijn!

Starttijd: tussen 9 en 13 uur.
Start- en Eindlocatie: Restaurant De Nachtegaal, Heereweg 10, Lisse Afstanden: 10 en 20 kilometer.

Inschrijven kan vooraf via de website of op de dag zelf in Restaurant de Nachtegaal. U ontvangt dan de routebeschrijving en een gratis consumptie. Kijk voor meer informatie op http:://www.dewandelclub.nl.

Sportief Wandelen met DeWandelclub.nl in het Westen van Nederland Met het voorjaar in zicht is DeWandelclub.nl opgericht. De nieuwbakken club richt zich op het organiseren van wandelingen voor sportief wandelaars en nordic walkers in de Randstad. DeWandelclub.nl wil daarmee laten zien dat ook in Zuid-Holland mooie wandelgebieden te vinden zijn. Er staan twee reeksen van vier wandelingen op het programma, een in het voorjaar en een in het najaar met een groots wandelevenement voor vrouwen als afsluiting. Tijdens iedere wandeling kan gekozen worden uit 10 en 20 km. De eerste cyclus bestaat uit wandeltochten op maandag 17 april (tweede Paasdag) en de zondagen 23 april, 7 mei en 14 mei. Tijdens iedere wandeling staat een typisch stukje Holland centraal. Zo wordt gestart in de Katwijkse en Wassenaarse duinen en op het strand, waarna flink doorstappend het Land van Wijk en Wouden (het schone Zoeterwoude en Stompwijk) wordt bekeken. Op 7 mei staan de bollenvelden volop in bloei en is restaurant De Nachtegaal in Lisse de logische startlocatie. De voorjaarsreeks wordt gecompleteerd met een rondgang in het Hollands Plassengebied (De Kaag). In september wordt nog een viertal wandeltochten georganiseerd, waarna het wandeljaar op zondag 8 oktober wordt afgesloten met de LadiesWalk, een groots sportief-wandelevenement voor vrouwen in de omgeving van Leiden.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie of ondersteunend fotomateriaal kunt u bellen met deWandelclub.nl: 06- 45660883

---- --