Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 27 april 2006, no. 130

Nu ook speciaal voetbal voor jeugd in Philips Van Lenneppark

Feestelijke opening eerste Eindhovense Pannakooi met bekende straatvoetballers

Op zondag 7 mei 2006 wordt de eerste Eindhovense Pannakooi officieel geopend. De Pannakooi is een stalen, ronde constructie waarbinnen een balspel kan worden gespeeld, het zogeheten Panna voetbal. Momenteel zeer populair onder de jeugd. Daarmee is het Philips Van Lenneppark, maar ook heel Eindhoven, een unieke speelvoorziening rijker.

Betrokken buurtbewoners, Loket W en Stadsdeelteam Strijp nodigen iedereen vanaf 13.00 uur uit voor een feestelijke middag. De officiële openingshandeling zal plaatsvinden door wethouder Mittendorff en 2 internationaal bekende freestyle streetfootballspelers: Soufiane 2Zani en Kenan Rathinho. Deze freestylers zullen aansluitend een show geven waarin zij hun balkunsten vertonen.

Vervolgens kunnen Eindhovense jongeren meedoen aan een Panna toernooi. Ondertussen klinkt er muziek, zijn er kinderactiviteiten en is er voor eenieder iets te eten en te drinken. Rond 16.00 uur wordt de middag afgesloten.De komst van de Pannakooi is een initiatief van Stadsdeelteam Strijp. Een jongerenwerker van Loket W heeft dit idee vervolgens gepolst bij de jeugd. Zij waren hierover erg enthousiast. Het Wijkoverleg Lievendaal deelde dit enthousiasme.

De Pannakooi is een Nederlands product dat op nog maar enkele plaatsen in Nederland is neergezet. Panna voetbal is een nieuwe vorm van voetbal waarbij twee spelers gedurende 3 minuten tegen elkaar spelen. Het woord Panna is afkomstig uit het Surinaams en betekent poortje. Het doel van het spel is namelijk een Panna te scoren. Dit houdt in dat je de bal door de benen van de tegenstander speelt en balbezit houdt. Zodra dit gebeurt, is het einde wedstrijd. Is er in 3 minuten geen Panna gescoord, dan wint de speler met de meeste doelpunten. Een doelpunt telt alleen als er vanaf de helft van de tegenstander gescoord wordt. Bij gelijkspel vindt er een shoot-out plaats. De scheidsrechter bepaalt door kop of munt wie de bal krijgt.

De Pannakooi in het Philips Van Lenneppark heeft een diameter van 6 meter en een hoogte van 1.35 meter. Hij bevindt zich op het voormalige volleybalveld, in de buurt van het onlangs aangelegde skateparkje. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven