Gemeente Alkmaar


Donderdag 27 april 2006

Standwerkerconcours op het Canada- en Kerkplein Alkmaar

Wie wordt kampioen Standwerker?

De gemeente Alkmaar organiseert op 7 mei ( koopzondag) tussen 12.00 en 17.00 uur voor de derde keer een standwerkerconcours op het Canada- en Kerkplein. Een goede standwerker demonstreert zijn product zo overtuigend mogelijk, hoewel de meeste toeschouwers niet van plan waren het product te kopen, laten de meeste zich door deze demonstratie toch verleiden het product te kopen.

In totaal doen 25 standwerkers mee die meedingen naar de titel Nederlands kampioen Standwerker. Verder zijn deze dag in de aanbieding: planten, tapijtreiniger, kruidensnijder, blikopeners, droogloopmatten, groenteschaaf, hobby artikelen en nog vele andere producten. Het is een genot om deze standwerkers /artiesten aan het werk te zien, alleen de allerbeste standwerkers doen mee aan dit concours. Dit concours trekt bezoekers vanuit de hele regio, en het is dan ook altijd gezellig druk.

Een jury van drie personen beoordeelt de standwerkers op welsprekendheid overtuigingskracht en originaliteit. De gemeente Alkmaar stelt drie prijzen beschikbaar voor dit concours. Deze prijzen worden om 17.15 uur in restaurant Sonneveld uitgereikt. Het concours telt mee voor de Nederlandse kampioenschappen, wat mede georganiseerd wordt door de Centrale Vereniging van de Ambulante handel.

Meer informatie: Anne-Marie van den Blink, afdeling Communicatie, (072) 548 89 93
-----------------------

---- --