Nederlandse Moslim Omroep


----------

Persbericht

Meetingpoint over De problematiek van het leven in twee werelden

Zondag 7 mei 2006 van 12.00 tot 12.33 uur op Nederland 1 Herhaling zaterdag 13 mei 2006 van 10.30 tot 11.03 uur op Nederland 1

De problematiek van het leven in twee werelden

Meetingpoint is het discussieprogramma van de Nederlandse Moslim Omroep waarin jongeren centraal staan. In deze aflevering van Meetingpoint een aantal heftige onderwerpen. Moslimmeisjes en depressiviteit, moslimjongens en schizofrenie. Moslima's blijken vaker depressief te zijn dan autochtone meisjes. Moslimjongens raken in hun nood eerder in zichzelf verstrikt. Thuis zijn de verwachtingen heel anders dan in de buitenwereld, hoe ga je daar mee om?

Moslima praat openlijk over haar depressiviteit

De 24-jarige Esra vertelt in de studio haar persoonlijke verhaal over haar depressieve gevoelens. Door het leven in twee werelden ontwikkelde zij de persoonlijkheidsstoornis borderline.
Somaya Akkouh van de website www.depriendan.nl is te gast om moslima's die met deze problemen kampen te helpen.

Stoere jongens spreken over emotionele problemen

Het reportersduo Lutein van Kranen en Fatiha Bazi is te zien in een openhartig gesprek met een groep islamitische jongens op een Vmbo-school in Amsterdam die spreken over de emotionele en psychische problemen die kunnen ontstaan door het leven in twee werelden. In de studio wordt hierover gediscussieerd door de jongeren en psychologe Najat Rabae.

Kritische noot

Egbert-Jan Weber en Achmed El Ghazaoui spelen live in de studio een fragment uit het taboedoorbrekende toneelstuk 'Vuur' en Lady Di rapt haar wijze woorden ter afsluiting en overdenking van het programma.


----------