Nederlandse Moslim Omroep

Lutein van Kranen vaste verslaggeefster bij het multiculturele jongerenprogramma Meetingpoint


----------
PERSBERICHT
MEETINGPOINT, ZONDAG 7 MEI VAN 12:00 TOT 12:33 OP NEDERLAND 1 Herhaling, zaterdag 13 mei van 10:30 tot 11:03 op Nederland 1 Alle (voorgaande) uitzendingen op www.nmo.nl

Lutein van Kranen (voormalig belspelletjespresentatrice) te zien als vaste verslaggeefster bij het multiculturele jongerenprogramma Meetingpoint op Nederland 1 bij de Nederlandse Moslim Omroep.

Meetingpoint is een maandelijks multicultureel programma waarin jongeren in discussie gaan met elkaar en met prominente gasten. Er wordt vol overgave gesproken over onderwerpen als integratie, inburgering, loverboys, orgaandonatie, abortus, politiek etc. Gasten die mee hebben gewerkt aan het programma zijn o.a. Rita Verdonk, Ayaan Hirsi Ali, Naima Azough, Theodor Holman, Alexander Pechtold, Achmed Aboutaleb, Laetitia Griffith en vele anderen.

Samen met verslaggeefster Fatiha Bazi gaat Lutein voor Meetingpoint het land in om bijzondere items te draaien die als aftrap dienen voor de discussie in de studio. Het duo wil een voorbeeld zijn voor respect en acceptatie van autochtonen en allochtonen. Lutein als Hollandse 'kaaskop' en Fatiha als Marokkaanse 'kaaskop' willen laten zien dat de verschillen tussen cultuur en religie hun vriendschap en samenwerking niet in de weg staat. Niet alleen doen ze samen de verslaggeving, ook bereiden ze de programma's redactioneel voor.

In deze uitzending van Meetingpoint hebben de dames een openhartig gesprek met een groep islamitische jongens op een Vmbo-school in Amsterdam die spreken over de emotionele en psychische problemen die kunnen ontstaan door het leven in twee werelden. Verder vertelt de 24-jarige Esra haar persoonlijke verhaal over haar depressieve gevoelens. Door het leven in twee werelden ontwikkelde zij de persoonlijkheidsstoornis borderline. En Egbert-Jan Weber en Achmed El Ghazaoui spelen live in de studio een fragment uit het taboedoorbrekende toneelstuk 'Vuur'.


----------



Nederlandse Moslim Omroep