NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 7 mei, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.45 op Nederland 1

// VVD: Jelleke Veenendaal

> VVD
Te gast is Jelleke Veenendaal, kandidaat lijsttrekker voor de VVD. Haar kansen zijn gering en in de debatten met Rutte en Verdonk speelt ze een bescheiden rol. Wat drijft haar om toch door te gaan?

> AOW
Binnen de PvdA is een fel debat losgebarsten over de betaalbaarheid van AOW. Columnist en oud-minister, Marcel van Dam, noemt de plannen van Wouter Bos 'pure misleiding' en gepensioneerden worden in zijn ogen 'keihard gepakt'. Wie heeft er gelijk? In Buitenhof een debat hierover tussen Marcel van Dam en PvdA - econoom Flip de Kam.

> Olie, Gas en politiek
De benzineprijzen zijn opnieuw naar recordhoogte gestegen, Bolivia heeft besloten de olie- en gasindustrie te nationaliseren en het Russische Gazprom heeft aangekondigd op overnamepad te gaan in Europa. Loopt de aanvoer van olie en gas gevaar en komt er ooit een einde aan onze afhankelijk van fossiele brandstoffen. Een gesprek hierover met Coby van der Linde, hoogleraar Geopolitiek en Energiemanagement.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Presentatie:

Peter van Ingen

Columnist:

Désanne van Brederode

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl