Ingezonden persbericht

fanclub live organiseert 7e fandag in utrecht

Utrecht, 1 mei 2006

De Nederlandse Live-fanclub 'The Subculture of Live' organiseert op zondag 7 mei aanstaande de zevende Live Fandag in rockcafé Stairway to Heaven aan de Mariaplaats in Utrecht. Sinds 1999 wordt hier jaarlijks voor fans van de Amerikaanse rockband, die onlangs hun 7e album 'Songs From Black Mountain' uitbracht, de Live Fandag georganiseerd. Vanaf 13.00 uur vinden verschillende activiteiten plaats met als hoogtepunt het optreden van Live-coverband D.E.M. De toegang is gratis voor iedereen.

Live, een rockband uit de Verenigde Staten, verwierf in 1994 haar eerst bekendheid in Nederland, om dit jaar haar zevende studioalbum uit te brengen. 'Songs from Black Mountain' kwam in de eerste week binnen op nummer 1 in de album top 100. De single 'The River' staat al weken in de Top 40. LIVE heeft een speciale band met Nederland en komt hier graag touren. Op 29 juni staan ze nog in de Heineken Music Hall in Amsterdam en op 1 juli op Ahoy' Open Air, een nieuw festival in Rotterdam.

'The Subculture of Live' is een van de actiefste fanclubs in Nederland die haar sporen bij de Nederlandse én Belgische Live fans heeft verdiend. Deze jaarlijkse fandag biedt fans van de band (of ze nu wel of geen lid van de fanclub zijn) de mogelijkheid om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en vooral te genieten van veel LIVE materiaal en muziek.

De Maastrichtse coverband D.E.M. verzorgt tijdens de middag het Live optreden. Met een volledige set brengen ze alle favorieten van Live ten gehore. De band heeft in acht jaar tijd een stevige live reputatie opgebouwd. Ook voor Stairway is D.E.M. geen onbekende; al twee keer eerder trad de vijfkoppige formatie op.

Meer informatie: www.livefanclub.nl

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht