Musicalster Celine Purcell bedolven onder rode rozen

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Musicalster Celine Purcell heeft gisteravond bijna duizend rode rozen gekregen van het publiek. Ze speelde in het Chasse Theater in Breda haar laatste voorstelling als alternate van Chantal Janzen in de musical Beauty and the Beast. Vanaf 14 oktober is Celine te zien als het bloemenmeisje Eliza Doolittle in de beroemde musical My Fair Lady. Iedereen in het publiek overhandigde haar als dank voor haar bijdrage aan de succesvolle musical en als toi voor haar nieuwe uitdaging een rode roos; het symbool van Beauty and the Beast en van haar rol als bloemenmeisje in My Fair Lady.

Celine beleefde op 15 december 2005 haar alternate premiere als Belle in Beauty and the Beast. Ze speelde deze rol een aantal keer per week. Celine begon haar professionele theatercarriere bij Joop van den Ende Theaterproducties in Miss Saigon (1999). Daarna volgde de musicals Elisabeth (1999- 2001), Titanic - De Musical (2001 - 2002), The Sound of Music (2002-2003) en Mamma Mia!. Celine vertolkt sinds 2004 de rol van Julia Zegers in de televisiekomedie Kinderen Geen Bezwaar.

De met een Musical Award voor Aanstormend Talent bekroonde Celine Purcell gaat nu de hoofdrol spelen in My Fair Lady. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Vera Mann, die in 1994 de rol van Eliza speelde in de toenmalige versie van deze musical. Thom Hoffman zal de rol van Professor Higgins op zich nemen. Hugo Haenen en Bob Fosko vertolken respectievelijk de rollen van Kolonel Pickering en Alfred Doolittle. My Fair Lady gaat 2 november in premiere in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn en zal door het hele land reizen. De kaartverkoop voor deze musical gaat 15 mei as. open. Kaarten kunnen gekocht worden via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45cpm).


Noot voor de redactie -