Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 07-05-2006

Fietsdieven aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen rond 02.00 uur hield de politie twee verdachten van een fietsdiefstal aan.

Een 21-jarige man uit Woerden en zijn 17-jarige vriendin uit Montfoort pakten een fiets weg bij het Moreelsepark om naar huis te fietsen. Zij werden echter gezien en aangehouden door surveillerende agenten. Beiden zijn na verhoor met een boete heengezonden.

Dronken achter het stuur

UTRECHT Vrijdagmorgen rond 05.30 uur hielden surveillerende agenten een 24-jarige man uit Lille op de Nobelstraat aan. Hij bleek tijdens de blaastest teveel gedronken te hebben. Hij blies 410 ug/l. De man kreeg een rijverbod opgelegd van drie uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Omstreeks 20.25 uur zaterdagavond hield de politie bij het Wilhelminapark een 39-jarige vrouw uit Houten aan. Zij had zoveel gedronken (785 ug/l) dat haar rijbewijs ingetrokken werd. Na verhoor werd zij heengezonden. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Steekpartij

UTRECHT Een 21-jarige vrouw uit Utrecht werd zaterdagavond rond 18.05 uur op de Doornburglaan in haar gezicht gestoken. Zij is naar het UMC overgebracht.

Op basis van het opgegeven signalement hield de politie even later een verdachte aan: een 17-jarig meisje uit Utrecht. Echter, uit onderzoek bleek al snel dat zij geen verdachte was en werd in vrijheid gesteld. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend, maar zij is nog niet aangehouden. Het incident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag rond 17.10 uur hield winkelpersoneel van een warenhuis aan de Lange Viestraat een 22-jarige man uit Amsterdam aan voor winkeldiefstal. De Amsterdammer bleek bij het verlaten van de winkel verschillende kledingstukken ter waarde van enkele honderden euros niet te hebben betaald. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Man door het lint

UTRECHT Zaterdagnacht rond 01.55 uur werd de politie gestuurd naar het Zwarte Woud waar een man door het lint zou gaan.

Daar aangekomen trof de politie een 23-jarige bebloede man uit Wijk bij Duurstede aan. Hij bleek twee ruiten van twee geparkeerd staande autos te hebben ingegooid. De man wilde niets van de politie weten en probeerde weg te lopen. Om hem te kunnen aanhouden moesten de politieagenten pepperspray gebruiken. Hierna is de man overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor is hij in vrijheid gesteld. Hij gaat de schade aan de autos vergoeden.

Dronken bromfietser

UTRECHT Een 26-jarige man uit Nieuwegein werd zaterdagnacht rond 00.10 uur aangehouden voor het rijden onder invloed.

De Nieuwegeiner reed op zijn brommer over de Beneluxlaan. Hij viel op door zijn hoge snelheid en werd door surveillerende agenten gecontroleerd. Uit de blaastest bleek hij teveel gedronken te hebben; hij blies 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is voor technisch onderzoek ingenomen.

Agent trekt wapen

UTRECHT Een surveillerende agent werd vrijdagmiddag rond 16.00 uur bedreigd met een mes en zag zich genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken om de situatie onder controle te krijgen.

De surveillerende agent zag vrijdagmiddag een voor hem ambtshalve bekende 42-jarige Utrechter lopen op de Hogelanden Westzijde. Hij was onderweg naar een 38-jarige Utrechter om verhaal te halen. Tussen hen heerste al langere tijd spanningen. De agent stuurde de 42-jarige man weg. Even later trof de agent hem echter weer aan en begon de Utrechter ditmaal dreigingen te uiten naar de agent en omstanders. De vordering zich te verwijderen beantwoordde de man met het trekken van en dreigen met een mes. Ook de omstanders werden bedreigd. De gemoederen liepen hoog op terwijl de man weigerde zijn mes te laten vallen. Teneinde deze penibele situatie onder controle te krijgen zag de agent zich genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken om de Utrechter ertoe te bewegen zijn mes weg te gooien. Dit deed de Utrechter uiteindelijk. Toegesnelde agenten hielden hem vervolgens aan en brachten hem voor verhoor over naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld.

Ongeval tussen bus en fietsster

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 13.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bus en een fietsster.

Een 17-jarige meisje uit Utrecht fietste bij het Oorsprongpark. Toen zij groen licht kreeg, fietste zij op om de Biltstraat over te steken. Zij werd plotseling aangereden door een streekbus. De buschauffeur was vermoedelijk door rood licht gereden en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is met letsel aan haar gezicht overgebracht naar het UMC. De politie onderzoekt de aanrijding.

Getuigen beroving gezocht

UTRECHT Een 20-jarige man uit Utrecht werd vrijdagochtend rond 05.10 uur op het Smakkelaarsveld bestolen van geld en zijn telefoon.

De Utrechter liep met een 21-jarige vriend uit Tilburg na een avond stappen richting huis toen zij aangesproken werden door een man die om kleingeld vroeg. De Utrechter haalde hierop wat losgeld en een briefje van 10 euro uit zijn zak. Voordat hij het door had, werd het briefje door de man uit zijn handen gegrist. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden. De Utrechter wilde de politie bellen, maar werd toen door de man van zijn telefoon beroofd. Deze onbekend gebleven man gaf de Utrechter bovendien een vuistslag in zijn gezicht. De Tilburger probeerde nog de man tot stoppen te dwingen, maar deze fietste er snel vandoor.

Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van district Paardenveld, via 0900-8844.

Aanrijding

UTRECHT Een 8-jarig jongetje uit Utrecht raakte zaterdagmiddag rond 13.20 uur gewond. Hij fietste plotseling vanaf de stoep de Marco Pololaan op. Een 31-jarige automobilist uit Utrecht die net kwam aanrijden, week helemaal uit naar links, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het kind is met letstel aan zijn gezicht voor behandeling overgebracht naar het Mesos Oudenrijn.