Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (6/7 mei 2006)

BREDA, 7 mei 2006

Politie houdt zeven verdachten aan tijdens rustige uitgaansnacht BREDA: De politie heeft tijdens een rustige vrijdag uitgaansnacht een zevental verdachten aangehouden. Twee inwoners van Bovenkarspel, 24 en 26 jaar oud, werden op de Torenstraat aangehouden nadat zij zich erg vervelend gedroegen en niet luisterde naar aanwijzingen van de politie. Een 33-jarige inwoner van Utrecht voldeed ook niet aan vorderingen van de politie nadat hij zich zeer vervelend had gedragen. Hij is uiteindelijk op het Kerkplein aangehouden. Op diezelfde plek ging het ook mis met een 31-jarige en een 33-jarige inwoner van Utrecht. Zij weigerden eveneens de bevelen van de politie op te volgen. Alle vijf zijn na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.
De marechaussee heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de aanhouding van twee milltairen, een 25-jarige inwoner van Valkenswaard en een 25-jarige inwoner van Dongen. De eerste had een portier van een horecagelegenheid aan beledigd en werd aangehouden in de Torenstraat. De 25-jarige Dongenaar maakte het de politie erg lastig en na meerdere keren te hebben verzocht weg te gaan moest de politie uiteindelijk ook tot aanhouding van deze persoon overgaan.

Vijf aanhoudingen tijdens zeer druk bezochte zaterdag uitgaansnacht BREDA: Tijdens een zeer druk bezochte uitgaansnacht, zaterdag op zondag, heeft de politie vijf jongeren aangehouden. Een 21-jarige inwoner van St Willebrord kon geen legitimatie tonen toen hij een horecagelegenheid aan het Kerkplein in wilde gaan. Hij gedroeg zich daarop vervelend en is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij is na verhoor en met een proces-verbaal heengezonden. Op de Reigerstraat werd een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden omdat hij politieagenten beledigde en de openbare orde verstoorde. Ook hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. Een 16-jarige inwoner van Dordrecht is door de politie aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Na verhoor met een mini-pv heengezonden. Twee inwoners van Den Haag, een 28-jarige en een 30-jarige, zijn door de politie aangehouden op de Veemarktstraat toen zij met terrasstoelen en fietsen aan het gooien waren. De mannen zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor baldadigheid.

BREDA: Het tweetal uit Den Haag en nog twee jongeren uit Dordrecht die zaten te wachten op hun vrij te laten vriend uit Dordrecht zijn aan het einde van de zaterdagnacht wederom aangehouden. De Hagenaars kwamen vrij en kregen het bij de uitgang van Mijkenbroek aan de stok met de twee inwoners van Dordrecht. De net terugkerende horecadienst heeft het viertal hierop aangehouden. Aangezien zij zich niet gemakkelijk overgaven is hiervoor het nodige gepaste geweld gebruikt. Alle vier zitten inmiddels vast voor openlijke geweldpleging.

Man aangehouden inzake huiselijk geweld
BREDA: Een 42-jarige inwoner van Breda is zondagochtend door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn 38-jarige vrouw mishandeld. Die laatste heeft aangifte gedaan bij de politie. De man is inverzekering gesteld en heeft de mishandeling bekend.

Politie stelt onderzoek in na mishandeling politieman
BREDA: Een politieambtenaar van de politie in Breda is vrijdag aan het einde van de middag mishandeld in de Ahornstraat. Twee politieagenten reden na hun dienst op de fiets terug naar huis toen zij plotseling een man zagen die zich vreemd gedroeg. De twee politieagenten achtervolgde de man op zijn fiets tot de brandgang aan de Ahornstraat. De verdachte kreeg daar in de gaten dat hij werd gevolgd en stopte. Een van de twee agenten burger legitimeerde zich direct als politieagent waarna de verdachte versterking riep. Direct kwam een drietal mannen de verdachte te hulp waarna deze voor zijn eigen veiligheid achteruit de brandgang uit is gelopen. De tweede collega van de politie die inmiddels aan de andere zijde van de brandgang was gestopt kreeg vervolgens een vuistslag in zijn gezicht waardoor zijn zonnebril van zijn gezicht werd geslagen. Ook deze agent is daarop de brandgang uitgelopen. Nadat er versterking was gekomen is er nog een onderzoek ingesteld in de omgeving maar zijn de mannen niet meer aangetroffen. De zonnebril van de politieagent en de fiets zijn beiden vernield. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Politie houdt twee verdachten aan voor mishandeling
BREDA: Een 18-jarige inwoner van Oosterhout en een 21-jarige inwoner van Breda zijn vrijdagavond door de politie aangehouden in verband met mishandeling. In een woning aan het Benedictinessenhof raakte het tweetal na een woordenwisseling slaags met elkaar. Een 20-jarige inwoonster van Oosterhout werd door één van het tweetal ook in haar buik geraakt. De vrouw is echter zwanger, waardoor zij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Na onderzoek bleek er geen letsel te zijn ontstaan. De verdachten zijn zaterdag na verhoor heengezonden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man slachtoffer van beroving
BREDA: Een 62-jarige inwoner van Breda is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij was beroofd door een aantal mannen. De man was die avond in een horecagelegenheid geweest aan de Oranjeboomstraat. De man had en groot geldbedrag bij zich en vermoedelijk is dit mensen opgevallen. Toen hij op de Hudsonstraat liep werd de man door een tweetal mannen vastgepakt en mishandeld. De man liep daarbij een gebroken neus op en enkele verwondingen aan het hoofd. Omwonenden hoorden rond 01.00 uur een hoop kabaal en zagen dat een tweetal mannen wegrende in de richting van de Maarten de Vriesstraat. Het slachtoffer mist het geldbedrag en heeft aangifte gedaan bij de politie. Die stelt een onderzoek in. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Rijden onder invloed
ZUNDERT: De politie controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 53-jarige inwoner van Rijsbergen. De politie kreeg hem in de gaten toen hij de bocht niet kon nemen op de Achtmaalseweg toen hij een parkeerplaats op wilde draaien. Uiteindelijk bleek de man zodanig veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs direct moest worden ingevorderd. Een proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

BAARLE-NASSAU: Op de Singel controleerde de politie een 35-jarige inwoner van die plaats. Ook hij had teveel gedronken. Een proces-verbaal is opgemaakt.

BREDA: Een 19-jarige inwoner van Wuustwezel (Belgie) is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed op de Antwerpseweg toen hij door de politie werd gecontroleerd. Met een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal op zak kon de man naar huis.

Politie houdt verdachte aan voor aanranding
BREDA: Een 20-jarige inwoner van Oosterhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor aanranding. De verdachte zou in een café aan de Reigerstraat een vrouw hebben aangerand. De politie stelt een onderzoek in. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De man is na verhoor in de loop van zaterdagmiddag heengezonden.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: Een 39-jarige inwoner van Breda is zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. Het slachtoffer, de 24-jarige vriendin van de verdachte, belde de politie waarna deze hem kon aanhouden. De man is inverzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Politie houdt man aan voor eenvoudige mishandeling
BREDA: Een 20-jarige inwoner van Breda is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor eenvoudige mishandeling. Na een onenigheid zou hij een 36-jarige plaatsgenoot hebben geslagen waardoor er licht letsel is ontstaan. Het slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Politie houdt snelheidscontrole
BREDA: De politie heeft zaterdagochtend op de Ambachtenlaan een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 750 bestuurders de controle waarvan er 92 in overtreding waren.

ETTEN-LEUR: Ook op de Rijsbergseweg is een snelheidscontrole gehouden. 2690 passeerden het statief. 17 zijn in overtreding. Zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Auteur: Nicolette Bovenhorst