Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (6/7 mei 2006)

BERGEN OP ZOOM, 7 mei 2006

Rijden onder invloed
STEENBERGEN: De politie controleerde vrijdagavond een 55-jarige inwoner van Steenbergen op de N259. Hij bleek duidelijk teveel gedronken te hebben waardoor zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt snelheidscontrole
STEENBERGEN: De politie heeft zaterdag op de Molenweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.50 en 12.30 uur passeerden 1474 bestuurders de controle. De toegestane snelheid bedraagt daar 50 km per uur. 94 bestuurders reden te hard en kunnen een bekeuring tegemoet zien.

BERGEN OP ZOOM: Ook op de Zuidzijde Zoom heeft de politie zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.00 en 16.30 uur passeerden 720 bestuurders de controle waarbij er 144 te hard reden. De toegestane snelheid is daar 50 km per uur.

Jongetje (6) gewond bij aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Een zesjarig jongetje uit Rucphen is vrijdagavond gewond geraakt toen hij plotseling de Moeregrebstraat overstak. Het jongetje en zijn vader wilde net naar huis gaan toen de zesjarige even aan de aandacht van zijn vader ontsnapte en de weg over stak. Het slachtoffertje liep tegen een voorbij rijdende auto, viel over de motorkap en kwam met zijn hoofd op de grond terecht. In het ziekenhuis constateerde men een zware hersenschudding. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Politie houdt elfjarige aan voor diefstal telefoon
BERGEN OP ZOOM: Een 11-jarige inwoner van Bergen op Zoom is vrijdag aan het einde van de middag door de politie aangehouden omdat hij een telefoon had gestolen. Een 12-jarig meisje uit Bergen op Zoom had haar telefoon niet in het kluisje gelegd omdat zij hem net nieuw had. Toen zij na een zwemrondje weer terugkwam bij haar stoel bleek de telefoon weg te zijn. Met behulp van de badmeester werd de telefoon weer teruggevonden alleen de simkaart was meegenomen. Uiteindelijk kon de verdachte worden aangehouden. Het totale bedrag van telefoon en simkaart als schadebemiddeling laten betalen aan het slachtoffer. De familie van de verdachte heeft het bedrag betaald. De jongen krijgt in overleg met justitie vermoedelijk een afdoening middels een STOP-reactie gezien zijn leeftijd.

Man trekt met zijn verkeersgedrag aandacht politie
BERGEN OP ZOOM: Een 33-jarige inwoner van Antwerpen trok in de nacht van zaterdag op zondag de aandacht van de politie op de snelweg A58. De politie controleerde de man en constateerde dat hij teveel had gedronken. De politie heeft de man een bloedproef afgenomen. De uitslag is over een aantal weken bekend. De man heeft een rijverbod gekregen.

Rijden onder invloed
RUCPHEN: Een 39-jarige inwoonster van Zegge is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden omdat zij teveel had gedronken. De vrouw trok de aandacht van de politie omdat zij teveel verlichting aan de voorzijde van de auto voerde. Op het bureau bleek zij inderdaad teveel te hebben gedronken. Met een rijverbod en een proces-verbaal op zak is zij heengezonden.

Vrouw en kind lichtgewond bij brand
ROOSENDAAL: Een 5-jarige meisje en een 36-jarige inwoonster van Roosendaal zijn in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond geraakt bij een brand in hun woning. Rond 02.30 uur hoorde de vrouw beneden geluid in de woning. Iets later rook zij ook een brandlucht. Toen zij probeerde de politie te bellen bleek de telefoon niet meer te werken en is zij gaan schreeuwen om hulp. Omwonenden hebben direct de politie gebeld. De brandweer en politie kwamen ter plaatse en hebben de vrouw en het kind uit de woning gehaald. Zij zijn beiden voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De brand kon door de brandweer worden geblust. De politie vermoed dat de brand is aangestoken. De technische recherche stelt een onderzoek in. De slachtoffers zijn opgevangen in een hotel in de stad.

Politie houdt man aan voor mishandeling
ROOSENDAAL: Een 22-jarige inwoner van Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden voor mishandeling. De man had een 33-jarige inwoner van Roosendaal die nacht op de Bloemenmarkt mishandeld. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor verstoring openbare orde
ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een tweetal verdachten aangehouden. De 30-jarige en 40-jarige inwoner van Roosendaal kregen het aan de stok met elkaar. Toen de politie het tweetal wilde scheiden ontstond er een handgemeen waarna de politie beiden heeft aangehouden. De 40-jarige verdachte vond het in het politiebureau nog noodzakelijk om aanwezige politieagenten te bedreigen. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De laatste krijgt ook een proces-verbaal voor bedreiging.

Politie houdt winkeldief aan
ROOSENDAAL: Een 19-jarige inwoner van Rotterdam is zaterdag door de politie aangehouden omdat hij een fles parfum had gestolen vanuit een winkel aan de Roselaar. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Man gewond na sprong van balkon
ROOSENDAAL: Een 21-jarige inwoner van Dinteloord is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat hij van een balkon van een flat aan de Memlincstraat was gesprongen. De politie kreeg rond 13.15 uur een melding dat een man van het balkon was gesprongen en daarbij gewond was geraakt. Toen de politie polshoogte kwam nemen trof zij de man verstopt in een tuin aan het Teniersplein aan. De man wilde niet zeggen wat er was gebeurd en wilde geen aangifte doen. Ambulancepersoneel heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis waar hij is geopereerd aan een slagaderlijke bloeding. Na wat navraag bleek dat er een onenigheid in een woning aan de Memlincstraat had plaatsgevonden en het slachtoffer om die reden van het balkon was gesprongen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst