Politie Gelderland-Midden

Aangehouden wegens bedreiging

Publicatiedatum: 7-5-2006 12:46:55

Renkum - De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige man uit Renkum aangehouden wegens bedreiging. Een 50-jarige vrouw uit Renkum belde de politie omdat haar man haar en de kinderen bedreigd zou hebben. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtte de 43-jarige man. Na een korte achtervolging staakte de man zijn vlucht en wilde de agenten slaan. Door pepperspray te gebruiken kon de man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 7-5-2006 12:46:24

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd.
Hoevelaken - Omstreeks 02:30 uur werd het rijbewijs van een 51-jarige inwoner uit Hoevelaken in zijn woonplaats ingevorderd. De man werd op de Koninginneweg aangehouden en bleek een alcoholpromillage van 1,56 te hebben. Dit is ruim drie keer zoveel dan is toegestaan. De man kreeg ook een rijverbod van acht uur.
Ede - Rond 04:15 uur zagen agenten op de Nieuwe Maanderbuurtweg een motor rijden waarvan de bijrijder geen helm droeg. De politie gaf de motor een stopteken. De bestuurder van de motor, een 49-jarige Edenaar, gaf geen gehoor aan dit stopteken waarop een achtervolging volgde. Op de Van Balverenweg gaf de bestuurder het op en stopte de motor. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en had een alcoholpromillage van 1,17. Het rijbewijs en de motor van de bestuurder zijn in beslag genomen. De 30-jarige bijrijder, eveneens uit Ede, kreeg een boete voor het niet dragen van de helm.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Veertien aanhoudingen tijdens bevrijdingsfestival Wageningen
Publicatiedatum: 7-5-2006 12:45:22

Wageningen - Tijdens het bevrijdingsfestival in Wageningen heeft de politie veertien aanhoudingen verricht.

Een 33-jarige man uit Rhenen zou volgens getuigen omstreeks 20:10 uur op Plantsoen met een mes hebben staan zwaaien. De man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 52-jarige man uit Wageningen is vrijdagavond op de Costerweg aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou omstreeks 21:00 uur een volle literfles in de richting van twee agenten en daar achter staande taxis hebben gegooid. De man is daarop door de agenten aangehouden. Tijdens de fouillering werd een groot mes aangetroffen. De 52-jarige man werd overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten ter ontnuchtering en een dagvaarding kreeg voor poging tot zware mishandeling.
Een 17-jarige jongen uit Rhenen is omstreeks 22:00 uur aangehouden op de Walstraat. Agenten hielden de jongen aan voor drugsbezit en het gebruiken van drugs. De jongen is met een proces-verbaal heengezonden. Een 24-jarige Edenaar is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 28-jarige Amsterdammer. Omstreeks 22:10 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Salverdaplein. Daar zou de Edenaar de Amsterdammer achter op het hoofd hebben geslagen. De politie heeft de 24-jarige Edenaar aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de Edenaar heengezonden.
Een 17-jarige Bennekommer is op de Rooseveltstraat aangehouden. Hij nam een gevechtshouding aan en was vermoedelijk zeer dronken. De Bennekommer is op het politiebureau in Arnhem ter ontnuchtering ingesloten en de volgende dag met een bon heengezonden. Een 33-jarige Wageninger zou tijdens een vechtpartij iemand naar de grond hebben geslagen en daarna nog een trap na hebben gegeven. Agenten zagen dit gebeuren en hebben de man aangehouden. De Wageninger verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, maar kon uiteindelijk door agenten geboeid worden meegenomen.
Een 21-jarige Zettenaar zou een 17-jarige Edenaar omstreeks 24:00 uur een kopstoot hebben gegeven op de Hoogstraat. Na een korte achtervolging kon de Zettenaar worden aangehouden. De man is na verhoor en met een proces-verbaal heengezonden. Een 32-jarige Edenaar was omstreeks 00:10 uur aan het strippen in een bus op de Lawicks Allee. De man is door de politie aangehouden en met een boete heengezonden.
Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is omstreeks 00:20 uur door de politie aangehouden, Hij zou op het Torckpark de koplamp van een fiets van het fietsteam van de politie hebben vernield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.
Een 22-jarige man uit Wageningen zou omstreeks 00:30 uur in de Conventstraat een 24-jarige inwoner uit Wageningen hebben mishandeld. De man is na verhoor met proces-verbaal heengezonden. Een 20-jarige man uit Wageningen werd in de nacht van vrijdag omstreeks 01:00 uur op zaterdag in de Asterstraat op heterdaad aangehouden door getuigen. De man was op dat moment bezig met het weghalen van de wielen van een personenauto. De 20-jarige man bleek tevens onder invloed te hebben gereden. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,01 te hebben. Aangezien de 20-jarige een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingenomen. Ook is de verdachte ter ontnuchtering ingesloten. Inmiddels is de man met een proces-verbaal heengezonden.
Een 20-jarige Nijmegenaar en een 20-jarige inwoner van Wageningen waren omstreeks 01:20 uur betrokken bij een opstootje aan de 2e Kloostersteeg. Beide mannen voldeden niet aan de bevelen en vorderingen van agenten om weg te gaan. Tevens beledigden de mannen de aanwezige politieagenten. Beide mannen zijn aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.
Een 18-jarige inwoner uit Leersum is op het Emmapark aangehouden voor openlijk geweld / baldadigheid. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Ondanks de aanhoudingen spreekt de Wageningse politie van een rustig verloop. Doordat de politie tijdig kon ingrijpen konden grotere incidenten worden voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---