Persberichten Binnensticht, 12.50 uur

Utrecht, 07-05-2006

Bekeuring voor op het dak lopen

BILTHOVEN Een 18- en 20-jarige man uit Bilthoven en Utrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat zij op het dak van een schoenenwinkel liepen.

Omstreeks 03.25 uur zagen surveillerende agenten twee mannen op het dak van een schoenenwinkel in het winkelcentrum aan de Vinkenlaan lopen. Een van de agenten klom op het dak en zag nog net dat een van de mannen bij een sportzaak weer van het dak afsprong. Op de Julianalaan kon hij worden aangehouden dankzij een medewerker van een horecagelegenheid die de vlucht van de man belemmerde. De andere verdachte zat nog op het dak en werd daar aangehouden. Bij de fouillering namen de agenten een zakje wiet in beslag. De mannen hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid.

Vier keer fout

DE BILT Een 25-jarige bromfietsbestuurder uit De Bilt is aangehouden voor rijden onder invloed. Ook kreeg hij een bekeuring omdat zijn voertuig niet verzekerd was.

De man viel op omdat hij vrijdagavond omstreeks 21.40 uur zonder helm over de Looijdijk reed. Hij kon zich bij zijn staandehouding niet legitimeren en rook bovendien naar alcohol. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij met 325 ug/l in zijn lichaam op de brommer had gezeten. Zijn bromfiets leek technisch in slechte staat en is voorlopig voor onderzoek ingenomen. Met diverse bekeuringen op zak, kon de man zijn weg vervolgen.