Persberichten Eemland noord, 12.55 uur

Utrecht, 07-05-2006

Aanhoudingen na opstootje

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Omstreeks 01.30 uur heeft de politie twee mannen aangehouden na een overlastmelding in een horecagelegenheid in de omgeving van de haven. De mannen, twee 28-jarige inwoners van Bunschoten-Spakenburg, zouden volgens getuigen bij een opstootje in de gelegenheid betrokken zijn geweest. Zij zijn aangehouden. De agenten troffen ook een 25-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aan met een bebloed gezicht. Hij deed aangifte van mishandeling. De exacte toedracht van het opstootje is onduidelijk. De verdachten zijn verhoord en zijn om 12.15 uur weer in vrijheid gesteld. De politie doet nader onderzoek.

Snelheidscontrole

SOEST Bij een snelheidscontrole op de Vredehofstraat zijn zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur 2290 voertuigen gecontroleerd. 206 Bestuurders reden sneller dan de limiet van 50 km/uur en krijgen hun bekeuring thuis gestuurd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.

Onder invloed

BAARN Een 65-jarige vrouw uit Loosdrecht is met te veel alcohol in het lichaam achter het stuur van haar auto betrapt.

De vrouw werd zondagmorgen omstreeks 01.35 uur gecontroleerd op de Hilversumsestraatweg en werd na een blaastest aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze 420 ug/l in haar lichaam had. Met een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal is zij weer naar huis gestuurd.

Aangehouden na vernielingen

BAARN Een 17-jarige en drie 18-jarige inwoners van Baarn zijn aangehouden voor vernielingen en diefstal.

In de vroege morgen van zaterdag 6 april ontving de politie een melding dat om 02.55 uur meerdere jongens zich verdacht ophielden op de Zandvoortweg. Een getuige zag dat de jongeren diverse goederen uit een geparkeerde auto wegnamen. De politie ging ter plaatse en trof diverse pullen, die waarschijnlijk uit de auto kwamen, op straat aan. In de omgeving waren ook enkele tuinlampen vernield. Op de DAulnis de Bourouillelaan troffen agenten vier jongeren aan die spullen bij zich hadden die ook van diefstal afkomstig leken. Zij zijn allen aangehouden en voor verhoor ingesloten. De ouders van de verdachten zijn hierover geïnformeerd. De politie doet nader onderzoek.