Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 07-05-2006

Bedreiging met mes

WOUDENBERG Tijdens hun surveillance bij het Henschotermeer vrijdagmiddag rond 18.45 uur werden agenten aangesproken door omstanders. Er had net een conflict plaatsgevonden tussen een man en een groep meisjes, waarbij de man met een mes gedreigd zou hebben. Op basis van het opgegeven signalement trof de politie even later een 24-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg verscholen in de bosjes aan. Het mes werd niet aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht werd naar het politiebureau.

Zonder helm

AMERSFOORT Een 20-jarige man uit Amersfoort werd zondagmorgen rond 00.10 uur aangehouden op de Hogeweg.

Surveillerende agenten zagen de man zonder helm rijden en controleerden hem. De man kon zich echter niet legitimeren, werd aangehouden en voor vaststelling van zijn identiteit overgebracht naar het politiebureau. In zijn fouillering troffen agenten een boksbeugel aan die zij in beslag namen. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. Na zijn verhoor werd de man in vrijheid gesteld.

Harddrugs

AMERSFOORT Zondagmorgen rond 01.50 uur werd de politie gebeld dat medewerkers van een uitgaansgelegenheid in het centrum van Amersfoort een man hadden aangehouden voor het handelen in drugs.

De politie nam de man, een 21-jarige Amersfoorter, over van het personeel en sloten hem in voor verhoor. De man had in zijn fouillering diverse pillen op zak evenals enkele honderden euros aan geld. Dit heeft de politie in beslag genomen. Zij onderzoekt de zaak.