Politieberichten Heuvelrug, 12.50 uur

Utrecht, 07-05-2006

Bromfietser onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdagochtend rond 00.05 uur werd de politie gestuurd naar de Dukdalf omdat jeugd hier voor overlast zorgde. Bij aankomst rende de jeugd weg. Eén van hen reed zonder helm op een bromfiets en werd door een agent staande gehouden. De jongen, 22 jaar uit Wijk bij Duurstede, gaf aan geen papieren bij zich te hebben en rook bovendien naar alcohol. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek teveel gedronken te hebben; 290 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn bromfiets ingenomen voor technisch onderzoek aangezien deze te hard bleek te lopen.

Dronken automobilist

ACHTERBERG Zaterdagmiddag rond 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een man onder invloed zou rijden op de Rondweg Oost richting Achterberg.

Bij De Horst in Achterberg aangekomen weigerde de 34-jarige man uit Veenendaal te luisteren naar de politie om te blijven staan. De agenten hielden hem hierop aan en brachten hem voor verhoor over naar het politiebureau. Uit de blaastest bleek de man teveel gedronken te hebben; hij blies 760 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet ingenomen worden, omdat hij al een ontzegging had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Baldadige jongens aangehouden

DOORN Zaterdagavond rond 20.00 uur belde een buurtbewoner dat een aantal jongens ruiten van een speelzaal aan het Sitiopark hadden vernield. Later op de avond konden agenten op basis van de opgegeven signalementen op de Kersengaard drie jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar uit s Gravenhage, Bunnik en Doorn, aanhouden. De ouders werden in kennis gesteld en de jongens krijgen een HALT-straf.

Diefstal bromfiets

VEENENDAAL Op vrijdagavond rond 21.45 uur werden twee jongens aangehouden voor diefstal van en snorfiets.

Getuigen zagen dat de snorfiets op de kermis aan het Schrijverspark ontvreemd werd en schakelden de politie in. Dankzij een goed signalement van de verdachten kon de politie twee jongens, 15 en 19 jaar uit Veenendaal, aanhouden. Beiden bekenden de diefstal. De minderjarige jongen krijgt een HALT-straf. Tegen de meerderjarige is proces-verbaal opgemaakt.

Te snel

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Bij een snelheidscontrole op de Hoofdstraat zijn zaterdag tussen 13.50 en 16.15 uur 2090 voertuigen gecontroleerd. 110 Bestuurders reden sneller dan de limiet van 50 km/uur en krijgen hun bekeuring thuis gestuurd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.