Gemeente Wijk bij Duurstede

Aanleg parkeerterrein in Langbroek

Na een lange tijd van voorbereiding is onlangs gestart met de aanleg van het parkeerterrein nabij de hoek Cothergrift/Langbroekerdijk. De uitvoering van deze werkzaamheden vormt het laatste onderdeel van het project Herinrichting Kern Langbroek.

Tot dit project behoorde ook de sloop van het winkelpand van Van de Pavert, de renovatie van twee woningen en de aanleg van een pleintje met parkeervoorzieningen nabij de Doornseweg. Met deze sloop en de uitgevoerde voorzieningen nabij de Doornseweg, vormt de Ned. Hervormde Kerk weer een centraal beeld in de belevingswaarde van de historische kern.

Op het aan te leggen parkeerterreintje kunnen 24 personenauto's worden gestald. De bedoeling is dat belangstellenden voor het Langbroekerweteringgebied, kerkbezoekers en ook gasten van het restaurant van Torbijn van deze parkeervoorzieningen gebruik gaan maken. Ook is rekening gehouden met recreanten die in het bezit zijn van een kano. Naast het parkeerterrein en in de Cothergrift is inmiddels een steiger gebouwd, waar vandaan via diverse waterwegen het landelijk gebied rondom Langbroek kan worden ervaren.

Nadat het parkeerterrein is ingericht komt er een parkeerverbod tussen de Doornseweg en de Cothergrift. Het project is met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht (Investeringsbudgetten Stedelijke Vernieuwing) en van de Europese Gemeenschap (Provinciale Ontwikkeling Plattelandsgemeenten) tot stand gekomen.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30

Post adres: Postbus 83
3960 BB