Politie Gelderland-Zuid

Brand in loods door hennepkwekerij

Nijmegen, 07-05-2006 o Naar aanleiding van een brand aan de Wolfkuilseweg in Nijmegen is zaterdagavond een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht een hennepkwekerij te hebben in de loods waar brand is ontstaan. De eigenaar van de loods verhuurde de loods aan de man uit Helmond en wist niet dat de man daar een hennepkwekerij had. De huurder meldde zichzelf bij de politie.

De brand is omstreeks 18:34 ontstaan vermoedelijk door overbelasting van het elektriciteitsnet. Daarbij lagen de draden over de gasinstallatie. Hierdoor lag de gasleiding open en daar brandde het hevig. Het kostte de Nuon enige tijd om de gaskraan te vinden. De brandweer liet daardoor het vuur gecontroleerd branden. Toen de gaskraan eenmaal was afgesloten kon de brandweer omstreeks 20:45 het sein brandmeester geven.

Tweede aanhouding
De politie heeft nog een aanhouding bij de brand verricht. Omdat er vermoedelijk explosiegevaar was, werd door de politie de Wolfkuilseweg tussen de Floraweg en de Graafseweg afgesloten. Een 44-jarige man uit Nijmegen vond deze maatregel maar onzin en besloot dat hij de afzetting wel kon passeren. De man werd aangehouden.