Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 07-05-2006

Lastige klant bibliotheek

s-Hertogenbosch Een 51 jarige vrouw uit Den Bosch is op 6 mei 2006 omstreeks 16.15 uur aangehouden ivm lokaalvredebreuk. De vrouw pakte in de bibliotheek aan de Hinthamerstraat te Den Bosch een krant mee en werd hierop door de beveiligingsdienst aangesproken. De vrouw ging op dat moment helemaal door het lint en haar werd gevorderd de bibliotheek te verlaten. Toen ze dit niet wilde, is ze aangehouden. Hierbij vernielde ze nog een bril van een van de medewerkers van stadstoezicht.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch Een 40 jarige vrouw uit Den Bosch is op 6 mei 2006 aangehouden ivm diefstal van kleding twv 9 uit een winkel aan de Markt te Den Bosch. Toen een beveiligingsmedewerker haar aansprak ging ze er op haar scooter vandoor, doch in de haast kwam ze ten val. Hierbij werden twee fietsen beschadigd.

Verdachte met cocaïne aangehouden

s-Hertogenbosch Op 6 mei 2006 omstreeks 17.10 uur zijn een 21, 24 en 44 jarige man uit Den Bosch aangehouden ivm in bezit hebben van harddrugs. De mannen werden gecontroleerd op de Rompertpassage te Den Bosch en bij hen in de auto werden enkele bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen.

Rijbewijzen ingevorderd

Rosmalen Tijdens surveillance met de VROS-auto (Video Registratie Onopvallende Surveillance) is van een 39 jarige automobilist uit Haarlem zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 153 km over de A59, terwijl 100 km. is toegestaan. Een 38 jarige automobilist uit Poppel moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met een snelheid van 168 km. reed en tevens kreeg hij een proces-verbaal voor kleven. Ook een 45 jarige automobilist uit Oosterbeek moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met een snelheid reed van 152 km. Overal was 100 toegestaan. De bestuurders kwamen van het evenement Full Speed op het Autotron en hadden hier kennelijk inspiratie opgedaan.

Verdachte mishandeling aangehouden

Vlijmen Een 27 jarige man uit Vlijmen is op 6 mei 2006 omstreeks 20.30 uur op de Wethouder van Buulweg te Vlijmen aangehouden ivm mishandeling van zijn 20 jarige vriendin uit Nieuwkuijk. Beiden zaten in de auto, toen ze onenigheid kregen en hierbij sloegen bij de man de stoppen door, waarna hij de vrouw zwaar mishandelde. De vrouw is per ambulance overgebracht nar het ziekenhuis in Den Bosch. De man is inverzekering gesteld.

Eenzijdig ongeval letsel

s-Hertogenbosch Bij een eenzijdig ongeval op de Maastrichtseweg te Den Bosch op 7 mei 2006 omstreeks 01.15 uur is een 17 jarige bromfietster uit Rosmalen met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. De vrouw reed tegen een zgn. varkensrug in de berm van de weg en kwam ten val.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Een 23 jarige man uit Den Bosch is op 7 mei 2006 aangehouden ivm mishandeling van een 23 jarige man uit Sint Michielsgestel. Beiden waren omstreeks 02.50 uur in een horecagelegenheid aan de Karrenstraat te Den Bosch. Hier werd op een gegeven moment wat tegen elkaar geduwd en toen het slachtoffer keek in de richting van de verdachte, had deze kennelijk een erg kort lontje en stompte meteen het slachtoffer in het gezicht.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 20 jarige automobilist uit Vught is op 7 mei 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 03,20 uur op de Orthenseweg te Den Bosch door het rode verkeerslicht. Omdat het een beginnend bestuurder betreft is tevens zijn rijbewijs ingevorderd.

Aantreffen wapen in auto

Schijndel Bij een controle op 6 mei 2006 op het Sint Jorisplein te Schijndel is bij een 24 jarige automobilist uit Den Bosch een ijzeren pijp in de auto aangetroffen, dat als wapen gebruikt kan worden en voor onmiddellijk gebruik klaar lag. Deze pijp is inbeslaggenomen. Ook werd een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Mishandeling

Schijndel Een 20 jarige jongen uit Schijndel is op 7 mei 2006 omstreeks 00.25 uur mishandeld in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat te Schijndel. Hierbij raakte de man een stuk van zijn oor kwijt.

Verdachte mishandeling aangehouden

Schijndel Op 7 mei 2006 omstreeks 02.00 uur is een 15 jarige jongen uit Schijndel aangehouden ivm mishandeling van een 20 jarige jongen uit Best in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat te Schijndel. Reden van de mishandeling is niet duidelijk.

Rijden onder invloed

Schijndel Tegen een 65 jarige automobiliste uit Schijndel is op 7 mei 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 03.10 uur op de Hoofdstraat te Schijndel. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding letsel

Schaijk Bij een aanrijding op de kruising Pastoor van Winkelstraat Burg. Van Rijckevorselstraat te Schijndel zijn een 16 jarige bromfietster uit Schaijk en een 16 jarige bromfietser uit Schaijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Beide bestuurders kwam op de kruising met elkaar in botsing.

Huiselijk geweld

Uden Een 36 jarige man uit Uden is op 6 mei 2006 aangehouden ivm mishandeling van zijn 40 jarige vriendin in haar woning.

Twee gewonden bij aansteken barbecue.

Geffen Een 13 en 16 jarige jongen uit Oss zijn op 6 mei 2006 omstreeks 13.25 uur gewond geraakt, toen een barbecue met spiritus werd aangestoken.

Een groepje jongeren wilde bij de Geffense Plas aan de Oude Baan te Geffen een barbecue aanmaken en toen dit niet goed lukte werd spiritus gebruikt. Hierdoor vatte de spiritusfles echter vlam en raakte de 16 jarige jongen zwaargewond. Het slachtoffer liep 2e graads brandwonden op aan bovenlichaam. Hij werd met de traumaheli overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. De 13 jarige jongen liep eveneens brandwonden op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

Verdachte vernieling aangehouden

Loosbroek Een 17 jarige jongen uit Berlicum is op 7 mei 2006 aangehouden ivm vernieling van een ruit van een schaftkeet aan de Dorpstraat te Loosbroek.

Autodieven aangehouden

Vinkel/Schaijk Een 29 jarige man uit Tiel en een 40 jarige man uit Culemborg zijn op 7 mei 2006 omstreeks 03.00 uur aangehouden als verdachten van diefstal van een auto.

Een politiesurveillance trof de mannen aan op het parkeerterrein aan de Rijksweg A50 onder Schaijk. Bij controle bleek dat ze een auto aan het slepen waren, die kort daarvoor in Vinkel bleek te zijn ontvreemd. Beide mannen zijn ingesloten.

Aanrijding letsel

Cuijk Bij een eenzijdig ongeval op de Heerstraat te Cuijk op 7 mei 2006 omstreeks 02.05 uur is een 25 jarige automobiliste uit Kranenburg gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. De vrouw lette even niet op, omdat er een smsje op haar telefoon kwam en botste tegen een boom.

Aanrijding letsel

Stevensbeek Bij een eenzijdig ongeval op de Stevensbeekseweg te Stevensbeek op 7 mei 2006 omstreeks 02.20 uur is een 36 jarige automobilist uit Mill zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Het slachtoffer is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in een weiland tegen een hek tot stilstand gekomen. Brandweer haalde slachtoffer uit voertuig.

Rijden onder invloed

Cuijk Tegen een 41 jarige automobilist uit Cuijk is op 7 mei 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.00 op het Maasveld te Cuijk. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.