Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Andrea Jansen, 055-5486648

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

6 en 7 mei 2006

Dinxperlo - Drie mannen aangehouden

Bij een uitgaansgelegenheid aan de Anholtseweg in Dinxperlo zijn op 7 mei rond 04.00 uur drie jongens van 17, 18 en 18 jaar uit Ulft, Ulft en 's Heerenberg aangehouden door een werknemers van een beveiligingsbedrijf. Zij zouden een 18-jarige Dinxperloer hebben mishandeld. Na de aanhouding zou een van hen een auto van het beveiligingsbedrijf hebben vernield. De politie heeft de mannen meegenomen naar het politiebureau. Zij worden verdacht van mishandeling en vernieling.

Zieuwent - Gewonde bij ongeval

Een 23-jarige automobilist uit Zieuwent raakte op 6 mei rond 08.20 uur gewond op de Oude Ruurloseweg, ten hoogte van de Huijskesdijk. Door onbekende oorzaak raakte hij met twee wielen de linkerberm, waarna hij teveel terug stuurde en aan de rechterkant tegen een boom botste. Hij werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De auto was total loss.

Doetinchem - Diefstal leeuw

In de nacht van 5 op 6 mei werd het beeld van een leeuw gestolen vanaf de Kapoeniestraat. Het beeld stond voor een winkel en weegt ongeveer 100 kilo.

Ulft - Mishandeling op markt

Een 25-jarige man uit Ulft heeft aangifte gedaan van mishandeling door een 21-jarige man uit Terborg. Het slachtoffer bezocht de markt op het J.F. Kennedyplein en werd daar door de verdachte gevraagd om een sigaret. Het slachtoffer had er nog maar weinig en weigerde. Vervolgens kwam het tot een woordenwisseling en de verdachte pakte een bierfles en sloeg het slachtoffer op zijn hoofd. Ook sloeg en schopte hij het slachtoffer. Een voorbijganger trok de verdachte weg bij het slachtoffer en hij liep weg. De politie hield hem later aan wegens mishandeling.

Winterswijk - Doorrijden na ongeluk

Een 18-jarige man uit Winterswijk is op 5 mei rond 13.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Vredenseweg. Hij reed op zijn scooter ter hoogte van basisschool De Vlier, toen hem een donkere Audi tegemoetkwam. De Audi reed over de linkerweghelft en reed de scooterrijden aan. Deze brak zijn hand. De automobilist reed door. De politie wil graag weten wie de automobilist is en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Twee meisjes op de fiets hebben de aanrijding mogelijk gezien. Hen wordt gevraagd zich te melden via bovenstaand telefoonnummer

---- --