Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Andrea Jansen, 055-5486648

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

6 en 7 mei 2006

Beekbergen - Motorrijder politie gewond

Een 20-jarige motoragent van de politie in Apeldoorn is op 6 mei gewond geraakt bij een ongeval op de Reeenbergweg in Beekbergen. Tijdens de begeleiding van een optocht, raakte hij een uitstekend deel van de vangrail bij de historische spoorbaan en kwam ten val. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Aanhoudingen na poging diefstal

Twee 16-jarige jongens uit Apeldoorn zijn op 6 mei rond 22.00 uur aangehouden nadat zij hadden geprobeerd en brommer te stelen vanaf een bedrijfsterrein aan de Tweelingenlaan. Beiden krijgen een proces verbaal.

Apeldoorn - Dief boompje aangehouden

Een 20-jarige Apeldoorner werd op 7 mei rond 3.30 uur door surveillerende agenten aangehouden op de Langeweg. Hij had een boompje in zijn handen dan hij eerder die nacht had gestolen. Hij krijgt een proces verbaal en het boompje gaat weer naar de eigenaar.

Apeldoorn - Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Henri Dunantlaan is in de nacht van 6 op 7 mei onder meer een navigatiesysteem en een laptop gestolen. Hoe de dader de woning binnenkwam, wordt nog onderzocht.

Apeldoorn - Geld gestolen

Op 5 mei heeft tussen 19.00 en 23.00 uur een insluiper geld en sieraden gestolen uit een woning aan de Deventerstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Beemte Broekland - Ongeluk na drank

Een 21-jarige man uit Terwolde is gewond geraakt nadat hij op 5 mei rond 23.30 uur met zijn auto in een bocht van de Beemterweg raakte. De auto kwam tot stilstand in een sloot en was total loss. De bestuurder werd behandeld in het ziekenhuis en kon daarna meteen mee naar het politiebureau, want hij bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,24 promille en bleek al eerder met alcohol op achter het stuur te hebben gezeten. Omdat hij een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen.

Apeldoorn - Inbraak in kapel

Tussen 3 en 5 mei werd ingebroken in een kapel aan de Deventerstraat. De kapel werd doorzocht en een kandelaar werd vernield. Wat er ontvreemd is, is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

---- --