Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Andrea Jansen, 055-5486648

P E R S B E R I C H T

6 en 7 mei 2006

Zutphen - Twee fietsen gestolen

In de nacht van 5 op 6 mei werden uit een schuur van een woning aan de Valckstraat twee fietsen gestolen. Het gaat om een grijze herenfiets van het merk Gazelle Medion en een mountainbike Merida Metts.De politie stelt een onderzoek in.

Zutphen - Zelfbouwbike in beslag genomen

Een 21-jarige inwoner van Zutphen is zijn zelfgebouwde motorfiets kwijtgeraakt. Politiemensen zagen hem met deze motorfiets op de Emmerikseweg rijden en waarschuwden hem dat de motorfiets niet goedgekeurd was voor gebruik op de openbare weg. Hij mocht er niet mee verder rijden. Even later zagen ze de man toch weer op zijn motorfiets rijden en werd deze in beslag genomen. De man kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder helm en omdat zijn voertuig niet verzekerd was.

Epse -Inbraak

In een woning aan de Oude Larenseweg is op 6 mei tussen 9.40 uur en 13.30 uur ingebroken. Een laptop en een webcam worden vermist. Vermoedelijk is de dader binnengekomen door het openbreken van een deur.

Zutphen - Inbraak

Op vrijdag 5 mei of zaterdag 6 mei werd ingebroken in een school aan de Rietbergstraat. Een aantal computers werd ontvreemd. De dader kwam binnen door het forceren van een raam.

Bathmen - Man rijd 49 km te hard

Surveillerende politieagenten reden op 6 mei rond 6.00 uur op de A1, toen zij bij Bathmen een auto signaleerden die veel te hard reed. De 36-jarige bestuurder uit Arnhem kon pas worden bijgehaald toen hij moest afremmen voor andere auto's op de weg. Hij moest stoppen en kreeg een bekeuring. Hij bleek 169 km/u te hebben gereden, dat is 49 kilometer te hard. Hij kreeg een bekeuring. De man mocht zijn auto nipt houden, want bij 50 km te hard wordt de auto in beslag genomen.

---- --