Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Andrea Jansen, 055-5486648

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

7 mei 2006

Harderwijk - Bedreiging en vernielen auto

Een 26-jarige man uit Borken (Dld) heeft aangifte gedaan van bedreiging en vernieling van zijn auto. Hij wilde op 6 mei rond 11.20 uur met zijn witte Renault een parkeerplaats aan de Lorentzstraat afrijden, toen er een zwarte BMW naderde met waarschuwingslichten aan. Hij liet deze BMW voorgaan. De bestuurder van de BMW stopte en liep met opgeheven vuist naar het slachtoffer. Deze reed weg richting de verkeerslichten. Er stonden meerdere auto's voor het verkeerslicht en de BMW kwam achter hem aan en stond achter hem stil. De bestuurder van de BMW stapte uit en kwam met een honkbalknuppel naar de auto toe. Hij trapte tegen het portier. Toen de witte Renault weg reed, sloeg hij met de knuppel het linker achterlicht kapot. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Putten - Motorrijder komt om

Een 46-jarige man uit Zeewolde is op 6 mei overleden aan de gevolgen van een ongeval op de A28 bij Nijkerk. De man was de macht over het stuur verloren en kwam ten val. Hij gleed daarbij tegen een ijzeren paal. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en overleed daar aan zijn verwondingen.

Vaassen - Gewonde bij ongeval

Een 50-jarige man uit Emst is op 6 mei rond 16.25 uur gewond geraakt, toen hij over een parkeerplaats aan de Dorpsstraat liep. Een 69-jarige automobilist reed met zijn auto achteruit en zag de man over het hoofd. Een botsing volgde. Het slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Nunspeet - Man uit huis gehaald

Een medewerkers van een beveiligingsbedrijf reed op 7 mei rond 2.45 uur over de Elspeterweg en zag rookontwikkeling in een woning. Hij zag dat de bewoner op een stoel zat te slapen en hij kreeg hem niet wakker. De politie is vervolgens de woning ingegaan en heeft de man uit de woning gehaald. Hij was ongedeerd. In de woning bleek de vlam in de pan zijn geslagen. De 39-jarige bewoner had wat te eten willen maken, maar was daarbij in slaap gevallen.

Harderwijk - Doorrijden na aanrijding

Een 74-jarige fietsster uit Nunspeet is op 5 mei rond 15.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Selhorstweg. Bij de kruising met de Hierdenseweg stak een auto over, die plotseling moest remmen voor ander verkeer. Hierbij bleef de auto deels op het fietspad staan. De vrouw kon niet tijdig remmen en reed tegen de rechterachterzijde van de auto. Zij kwam ten val en raakte daarbij gewond. De bestuurder van de auto reed verder. De politie stelt een onderzoek in.

't Harde - Fietsen op slot gezet
Bij het zwembad De Hokseberg aan de Wolkamerweg in 't Harde zijn vrijdagmiddag 5 mei een tiental niet afgesloten fietsen door de politie op slot gezet. Aan de betreffende fietsen werd een briefje bevestigd met de mededeling dat de sleutel op het politiebureau kon worden afgehaald. Ook via de omroepinstallatie van het zwembad werden de bezoekers ingelicht. Hierop kwamen direct al enkele natte zwemgasten naar buiten. Zij kregen meteen hun fietssleutel terug. Sommige bezoekers van het zwembad vonden het een ludieke actie. "Niets ludiek" reageert Henk van der Weerd, wijkagent in 't Harde. "Fietsdiefstal komt veel voor. Met deze preventieve actie hopen wij daadwerkelijke diefstallen te voorkomen." Opvallend was dat de meeste onafgesloten fietsen waren voorzien van een goedwerkend veiligheidsslot.

---- --