1e persbericht van zondag 7 mei 2006

Eindhoven, 07-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man met gestolen auto aan

Op de Elzentlaan is zaterdag rond 14.30 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man in een gestolen auto rijden en dwong hem te stoppen. De auto bleek in de nacht van 30 juni op 1 juli van het vorig jaar te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Franciscus Sonniusstraat in Eindhoven. De man had bovendien geen geldig rijbewijs. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren bij de politie

Op de Antoon Coolenlaan is zaterdag rond 22.25 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,90 gemeten. Zijn rijbewijs moest de man achterlaten bij de politie. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie laat meisje vrij en schakelt hulpverlening in

De politie hield vrijdagmiddag rond 13.00 uur in haar woning in Helmond-Oost een 15-jarig meisje aan (zie 2e persbericht van 5 mei 2006). Zij zou eerder die middag haar 40-jarige moeder hebben geschopt en geslagen. Zij zou haar ook met een mes hebben bedreigd. Verder onderzoek wees echter uit dat de moeder en het meisje tegenstrijdige verklaringen afleggen. Mogelijk zou de moeder ook met een mes hebben gedreigd. De politie heeft besloten dat het in het belang van het meisje is, dat zo snel mogelijk een hulpverleningstraject wordt opgestart. De zaak is geseponeerd en het meisje is vrijgelaten. Zij wordt opgevangen door familie.

Helmond: Verdachte van mishandeling ex-vrouw onder verzet aangehouden

In de woning van zijn ex-vrouw in het centrum van Helmond is zondag rond 00.30 uur een 50-jarige man uit Helmond aangehouden. De man zou eerder die avond zijn 47-jarige ex in haar woning hebben mishandeld. De vrouw zag kans om te vluchten en de politie te waarschuwen. Tijdens de aanhouding bedreigde de man een agent met een mes. De politie moest pepperspray gebruiken om de man tot bedaren te brengen en aan te kunnen houden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Gordijnen en playstation gestolen

Uit een woning aan de Weijerbeemd zijn tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 14.15 uur alle gordijnen gestolen. Ook werd een playstation met ongeveer tien spellen gestolen. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen.

Asten: Verdachte van brandstichting aangehouden

Op het politiebureau in het centrum van Helmond is zaterdag rond 13.45 uur een 37-jargie man uit Asten aangehouden. De man meldde zichzelf. Hij wordt verdacht van brandstichting in zijn woning in Asten. De brand ontstond vrijdagavond rond 23.30 uur. De woonkamer van het pand brandde volledig uit. De brandweer bluste het vuur snel. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Gemert: Inbraak in woning

In een woning aan het Domein is zaterdag tussen 00.30 en 18.00 uur ingebroken. De voordeur werd opengemaakt om binnen te komen. Weggenomen werden een digitale foto- en videocamera.

Mierlo: Woninginbraak

In een woning aan de Aardborstweg is zaterdag tussen 12.00 en 23.30 uur ingebroken. Weggenomen werden een laptop en sieraden. De voordeur werd opengebroken om binnen te komen.