Politie Gelderland-Zuid

Alcohol controles

Regio, 07-05-2006 o Dit weekend heeft de politie verschillende aanhoudingen verricht bij alcoholcontroles. Zo werden in de nacht van zaterdag op zondag automobilisten in de binnenstad van Tiel op diverse locaties gecontroleerd op gebruik van alcohol. Er werden 25 blaastesten afgenomen waarbij 1 overtreding werd geconstateerd.

Een 36-jarige man uit Tiel reed met zijn auto over de Westluidensestraat in Tiel. Daar is hij staande gehouden voor de alcoholtest. De man blies 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Verder zijn in de regio nog de volgende aanhoudingen verricht:
* Een 68-jarige man uit Maasbomel is zaterdagavond aangehouden bij een alcoholcontrole op de Dijkgraaf van Leeuwweg in Altforst. De man blies bij de blaastest 1080 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

* Zaterdagavond werd een 64-jarige man uit Dreumel aangehouden op de Dijkgraaf van Leeuwweg in Altforst, omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. De man blies 490 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

* Een 25-jarige Nijmegenaar kreeg een rijverbod, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De man werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Groenewoudseweg in Nijmegen. Hij blies bij de test 550 ug/l.

* Op de Industrieweg in Kesteren is zondagmorgen een 30-jarige man uit Rhenen aangehouden. Hij reed onder invloed van alcohol in zijn auto. De man blies 550 ug/l . Hij kreeg een rijontzegging voor 6 uur. (04)