Politieberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 07-05-2006

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

BENSCHOP - Na een melding dat een man in een auto aan het rondscheuren was op de Koningin Wilhelminastraat, is de politie poolshoogte gaan nemen. Omstreeks 23.55 troffen agenten vrijdag 5 mei een 19-jarige inwoner van Benschop achter het stuur van de omgeschreven personenauto aan. Hij moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De man werd aangehouden en de uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 405 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is, moest de bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Bekeuring voor baldadigheid

HOUTEN Twee mannen hebben in de vroege morgen van zaterdag 6 mei een bekeuring voor baldadigheid gekregen, omdat zij op het Imkerspad takken van een boom hadden vernield. De jongens, van 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden om 01.05 betrapt door agenten die deze nacht toezicht hielden in verband met een evenement.

Vernieler aangehouden

HOUTEN - Een 16-jarige jongen uit Houten is zaterdagmorgen 6 mei omstreeks 03.40 uur aangehouden voor het vernielen van een fiets. Surveillerende agenten zagen dat de jongen een fiets uit een fietsenrek haalde, er mee ging rennen, de fiets liet stuiteren, optilde en neergooide. De jongen riep vervolgens naar zijn vrienden dat hij de spaken van de fiets vernield had. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar vertelde hij de agenten dat hij eerder die nacht ook een fiets in het water had gegooid. Proces-verbaal is opgemaakt.

Motorrijder gewond

IJSSELSTEIN Bij een verkeersongeval op de Utrechtseweg is zaterdagavond een motorrijder gewond geraakt.

Omstreeks 19.05 uur kreeg de politie de melding dat een ongeval tussen een automobilist en een motorrijder had plaatsgevonden. Agenten ging naar de plaats van het ongeval en troffen de motorrijder, een 20-jarige man uit IJsselstein, op het wegdek aan. De man was niet aanspreekbaar en is met vermoedelijk zwaar letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

De automobilist, een 58-jarige inwoner van Utrecht, verklaarde dat hij uit de Frankrijkstraat kwam rijden en de Utrechtseweg wilde oprijden. Hij zag hierbij de motorrijder die op de Utrechtseweg reed in de richting van de Poortdijk, over het hoofd. De automobilist en zijn drie passagiers uit Utrecht en IJsselstein liepen geen letsel op.

De Regionale Verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Scooter en alcoholcontrole IJsselstein

IJSSELSTEIN Van zaterdagavond 6 mei om 23.00 uur tot zondagmorgen 7 mei omstreeks 04.00 uur, heeft de politie een scooter- en alcoholcontrole gehouden op de Boerhaaveweg en de Baronielaan.

In totaal werden 17 bromfietsen gecontroleerd en werden aan de bestuurders 27 bekeuringen uitgereikt. Twee automobilisten liepen ook tegen de lamp; één had een kapotte uitlaat en één reed onverzekerd. Tien bromfietsbestuurders kregen een bekeuring voor het hebben van te veel vermogen, twee hadden geen certificaat, twee reden onverzekerd, vijf droegen geen helm, drie voerden niet de verplichte gele plaatjes, en drie hadden op hun bromfiets een oranje plaatje bevestigd. Twee bestuurders tot slot kregen een boete omdat hun voertuig technisch niet in orde was.

Bij de alcoholcontrole moesten 155 bestuurder een blaastest afleggen. Vier personen werden aangehouden. Een bromfietsbestuur blies 95 ug/l, een automobilist 200 ug/l (tegen hem werd geen proces-verbaal opgemaakt, omdat hij onder de wettelijk grens bleef). Een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein is op de Baronieweg tegen de lamp gelopen. Hij werd om 00.35 uur gecontroleerd en had te veel op. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 285 ug/l in zijn lichaam had. Met een rijverbod van een uur en een bekeuring op zak, kon hij het bureau weer verlaten. Een beginnend automobilist, een 24-jarige Utrechter, werd aangehouden op de Weg naar de Poort in Nieuwegein en moest na de uitslag van de ademanalyse (545 ug/l) zijn rijbewijs inleveren.

Autos botsen

VIANEN Bij het inhalen van een auto die stilstond om linksaf te slaan, veroorzaakte een 24-jarige automobilist uit Lopik een aanrijding.

Zaterdagmorgen omstreeks 09.00 uur kreeg de politie de melding van een ongeval op de Stuartweg. Het bleek dat een 22-jarige automobiliste uit IJsselstein stil had gestaan om af te slaan naar de carpoolplaats. Achter haar stond nog een auto stil. Een 24-jarige automobilist die in dezelfde richting reed, begreep niet waarom de autos stilstonden en besloot aan de linkerkant in te halen. Juist op dat moment sloeg de vrouw af, met de aanrijding tot gevolg. De vrouw is per ambulance met pijn in haar nek voor onderzoek meegenomen naar het St. Antoniusziekenhuis.