Politieberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 07-05-2006

Aanrijdingen

WOERDEN Vrijdag 5 mei omstreeks 18.25 uur vond een ongeval plaats op de kruising Pieter Mondriaanlaan Rembrandtlaan.

Een 44-jarige man uit Woerden reed op zijn bromfiets over de Rembrandtlaan richting de Leidsestraatweg. Naast hem kwam een automobilist, een 38-jarige man uit Woerden, rijden die de bromfietser kennelijk niet zag rijden. De automobilist wilde de Pieter Mondriaanlaan inslaan en de bromfietsbestuurder wilde rechtdoor. De 44-jarige man probeerde uit alle macht een aanrijding te voorkomen en stuurde hierdoor zo plotseling, dat hij ten val kwam. De automobilist reed door, maar werd door getuigen al snel achterhaald. De man had helemaal niet in de gaten gehad dat hij een ongeval had veroorzaakt en hij ging terug naar de kruising. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bromfietser is per ambulance met onbekend letsel naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

WOERDEN Op de kruising Zeeweg Cattenbroekerdijk heeft zaterdag 6 mei een ongeval plaatsgevonden waarbij een fietsster gewond raakte.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist, een 44-jarige man uit De Meern, tegen een fietsster, een 41-jarige vrouw uit Breukelen, was aangereden. De automobilist had een stopbord op de Zeeweg genegeerd en zag daardoor twee fietsers die over de Cattenbroekerdijk reden, waaronder de vrouw, over het hoofd. De andere fietser kon een aanrijding nog net voorkomen door naar de berm uit te wijken. De vrouw is per ambulance met onbekend letsel naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

Onder invloed

MONTFOORT Doordat hij nogal ruime bochten nam, trok een 30-jarige man uit Montfoort de aandacht van surveillerende agenten. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag 7 mei omstreeks 03.35 uur gecontroleerd op de Slotlaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 545 ug/l, bijna 2,5 keer de maximale hoeveelheid. Met een rijverbod van 5 uur en proces-verbaal op zak, is hij weer naar huis gestuurd.

Fietser belandt in sloot

VINKEVEEN Een 51-jarige wielrenner uit Amsterdam is zaterdagavond gewond in de sloot terecht gekomen bij een aanrijding.

Omstreeks 19.55 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste, een 93-jarige vrouw uit Abcoude, een man op een racefiets op de Winkeldijk had aangereden. De fietser is met onbekende verwondingen per ambulance naar het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis vervoerd. De vrouw maakte een verwarde indruk en kon niet exact vertellen wat er gebeurd was. Haar rijbewijs is ingevorderd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vijf aanhoudingen

WOERDEN Drie mannen en twee vrouwen zijn zaterdag aangehouden voor diefstal.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie. Getuigen meldden dat in de Achterstraat een auto stond waarin verschillende personen goederen aan het inladen waren die wel eens van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. Vrijwel gelijktijdig ontving de politie meldingen van winkeldiefstallen in de omgeving. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, zagen zij de auto rijden op de Hoge Wal. In de kofferbak lagen allemaal nieuwe kleren en sieraden. Geen van de vijf inzittenden van de auto, allen afkomstig uit Polen en in de leeftijd van 18 tot 37 jaar, konden bonnetjes tonen. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na aanrijding

MIJDRECHT - Vrijdag 5 mei is een man aangehouden nadat hij weg was gerend na het veroorzaken van een aanrijding. Zijn bus bleek gestolen te zijn.

Omstreeks 16.35 uur ontving de politie een melding van een aanrijding op de provinciale weg N201. Een bestuurder van een bestelbusje zou bij verkeerslichten achterop een auto van een 30-jarige man uit Culemborg zijn gereden. De automobilist raakte niet gewond. De bestuurder, een 26-jarige man uit Zeist, rende na de aanrijding weg richting Mijdrecht. Agenten zochten direct in de omgeving naar de man en troffen hem aan in een tuin in de wijk tussen de Hofland/Wijde Blick Rietveld. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nader onderzoek wees uit dat het busje waarin de man had gereden, als gestolen gesignaleerd stond. De bus was voorzien van valse kentekenplaten. De man is overgedragen aan de Politie Zuid Holland Zuid, omdat de bus daar als gestolen was opgegeven.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur heeft de politie op de Rondweg een snelheidscontrole gehouden. De snelheid werd met een lasergun gemeten en twee bestuurders werden staande gehouden. De bestuurder die de hoogst gemeten snelheid op zijn naam had staan, een 33-jarige inwoner van Mijdrecht, trapte hard op zijn rem bij het zien van de politiebus. Deze actie kwam te laat; hij reed 98 km/uur waar 50 km/uur was toegestaan.