Politie Haaglanden

persberichten 7 mei

Haaglanden, 07-05-2006

Motorrijder komt om bij aanrijding
Den Haag Op zaterdag 6 mei om 15.30 uur is bij een aanrijding op de van Alkemadelaan een 23-jarige Rotterdammer omgekomen. Het slachtoffer werd ter hoogte van de Bronovolaan aan gereden door een 53-jarige automobiliste uit Voorburg. Bij de aanrijding werd eveneens een andere 23-jarige motorrijder uit Rotterdammer aangereden die ongedeerd bleef. Door de komst van een traumahelikopter en het verkeerstechnisch onderzoek was de weg drie uur afgesloten.

Fietsers beiden onder invloed
Den Haag Op zondag 7 mei om 03.00 uur is bij een aanrijding op de Scheveningseweg tussen twee fietsers een 23-jarige Hagenaar gewond geraakt. Het slachtoffer kwam op het fietspad in botsing met een tegemoetkomende 26-jarige fietster uit Voorburg. Bij controle bleek zij beiden onder invloed te zijn van alcohol. Op het bureau bliezen respectievelijk 600 ug/l en 350 ug/l. Beiden hebben zij een proces-verbaal gekregen.

Verdachte inbraak aangehouden
Den Haag Op zaterdag 6 mei om 12.00 uur heeft de politie in de van Bylandtstraat een 42-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. Getuigen hadden gezien dat de verdachte had ingebroken in een woning in de Archimedestraat.

Politie zoekt getuigen beroving
Den Haag Op vrijdag 5 mei om 23.45 uur is bij een beroving op de Zwaardvegersgaarde een 31-jarige Hagenaar ernstig mishandeld bij een beroving. Het slachtoffer werd door drie mannen beroofd van zijn portemonnee.
Het gaat om drie negroïde mannen van ongeveer 20 jaar met donkere kleding en capuchon op. Een van hen had een zwart T-shirt aan met witte mouwen.
De politie verzoekt getuigen zich te melden bij politiebureau Berensteinlaan of telefonisch 0900 88 44.

Winkelier grijpt overvaller
Rijswijk Op zaterdag 6 mei om 15.30 uur heeft de politie op Prins Willem Alexander Promenade een 41-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van plegen van een overval. De verdachte wilde onder bedreiging van een vuurwapen het winkelpersoneel dwingen geld af te geven. Hierop greep de 31-jarige winkelier de overvaller waarop een worsteling ontstond. Met behulp van toegesnelde beveiligingspersoneel van andere winkels kon de verdachte worden aangehouden.

16 aanhoudingen na feest
Pijnacker Na afloop van een feest op de Sportlaan afgelopen nacht waarbij 2500 bezoekers waren is het geruime tijd onrustig geweest. Tijdens het feest kreeg de politie melding dat in de feesttent een explosieve sfeer begon te ontstaan. Na afloop van het feest ontstonden buiten de tent diverse vechtpartijen. Hierop heeft de politie de bezoekers gevorderd weg te gaan. Een groep van ongeveer 50 personen keerden zich hierop actief tegen de politie waarbij met stenen en flessen werd gegooid. Hierop is het Parate Peleton van de politie met politiehonden opgetreden. In totaal 16 personen zijn aangehouden voor o.a. openlijk geweld, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. Bij de politie zijn 4 agenten gewond geraakt. Van de aangehouden zitten er op dit moment (zondag 15.00 uur) nog 9 vast.

Aanrijdingen door alcohol
Naaldwijk Op zaterdag 6 mei om 01.30 uur trof de politie op de Verdilaan een auto tegen een lantaarnpaal aan. De betrokken bestuurder, een 21-jarige man uit Monster, bleek onder invloed te zijn. Op het bureau blies hij ug/l 710. De verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en hij heeft een proces-verbaal gekregen. s-Gravenzande Op zaterdag 6 mei om 00.15 uur werd op de Noordhollandseweg een lantaarnpaal uit de grond gereden. De auto is vermoedelijk met hoge snelheid uit de bocht gevlogen. De bestuurder, een 20-jarige man uit Naaldwijk, bleek onder invloed en is aangehouden.

Man aangehouden voor vernieling
Naaldwijk Op zaterdag 6 mei om 23.00 uur heeft de politie in de Molenstraat een 27-jarige Naaldwijker aangehouden voor vernieling. De verdachte had bij een ruzie een fiets door een winkelruit gegooid.

Verdachten vernielingen aangehouden
Zoetermeer Op zondag 7 mei om 06.30 uur heeft de politie in de Stierenweide twee 21-jarige Zoetermeerders aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Getuigen hadden gezien dat drie jongens spiegels van autos hadden geschopt.

Man gewond bij aanrijding
Zoetermeer Op zaterdag 6 mei om 09.45 uur is bij een aanrijding op de Houtsingel een 38-jarige Zoetermeerder gewond geraakt. Het slachtoffer werd met zijn auto van achteren aangereden door een 41-jarige automobilist uit Zoetermeer.

18 jongeren aangehouden
Zoetermeer Op zaterdag 6 mei omstreeks 20.30 uur heeft de politie bij het Burgemeester Vernedesportpark 18 jongeren aangehouden op verdenking van openlijk geweld. De verdachten hadden een groep jongeren met stokken en flessen bij de skatebaan mishandeld. Hierbij is een jongen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.