Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind zondag 7 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 07-05-2006

Met onder meer: Politie verhindert bromfietsrace, vrouw met voet tussen wal en schip en geld gestolen bij oma.

Aangehouden na belediging

Zaandam, vijdag 5 mei 2006, 15:58 uur.

De politie heeft een 22-jarige man uit Zaandijk op het station in Zaandam aangehouden wegens belediging. De man hield zich al geruime tijd verdacht op bij het station en na aanspreken weigerde de Zaandijker zich te legitimeren. Ook begon hij de agenten in het bijzijn van reizigerspubliek luidkeels te beledigen en probeerde weg te lopen. Na verhoor werd de verdachte heengezonden met een proces-verbaal voor belediging en niet legitimeren.

Politie verhindert bromfietsrace

Purmerend, zaterdag 6 mei 2006, 21:59 uur.

De politie heeft door een controle in de Baanstee vermoedelijk verhinderd dat er een bromfietsrace heeft plaatsgevonden. Bij de politie waren tips binnengekomen dat er zaterdagavond snelheidswedstrijden zouden plaatsvinden waarbij zwaar opgevoerde bromfietsen gebruikt zouden worden. Bij eerdere wedstrijden zouden snelheden tot ver over de 100 km per uur zijn gehaald. Om de voorgenomen wedstrijd en ongelukken te voorkomen werd een spoedcontrole ingelast waarbij onder andere motorrijders en het verkeershandhavingsteam met lasergun werden ingezet. Van een tiental aanwezige bromfietsers uit Purmerend, Oostzaan en Wijdewormer werden framenummers van de voertuigen gecontroleerd en gegevens van bestuurder/eigenaar genoteerd. Twee bromfietsers kregen een boete omdat zij zich niet konden legitmeren. Van de voertuigen waarmee bromfietsen werden vervoerd werden na controle van de lading de kentekens genoteerd.

Inbraakpoging woning

Assendelft, zaterdag 6 mei 2006, 00:52 uur.

De politie onderzoekt een poging tot inbraak op de Zomerzon waarbij een 30-jarige Amsterdammer werd aangehouden. Een getuige meldde dat via een bouwterrein twee mannen een erf opgegaan waren van een woning. Een hondengeleider vond een verdachte achter het hek op het bouwterrein waar de man bij het zien van de hond heel stil bleef zitten tot hij door agenten werd geboeid een meegenomen. De tweede verdachte wist vooralsnog te ontkomen. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld. In de nabijheid van de aangehouden verdachte gevonden gereedschap en zijn auto werden in beslag genomen. Forensische opsporing onderzoekt of de verdachte met andere inbraken in verband kan worden gebracht.

Huiselijk geweld

Landsmeer, vrijdag 5 mei 2006, 21:44 uur.

Een 37-jarige man uit Landsmeer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. Na een melding troffen de agenten een vrouw en kinderen op straat aan die aangaven dat zij het huis aan de Meervalweg uit gevlucht waren omdat zij werden geslagen door de vader. Vrouw en twee kinderen waren zichtbaar mishandeld. De man werd hierop aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Voor de mishandelden wordt contact gezocht met 'Blijf van m'n Lijf'. Omdat er geen gegevens van het gezin in de bevolkingsadministratie werd gevonden zal de vreemdelingenpolitie een nader onderzoek instellen.

Drank, drank en aanrijding

Purmerend, zaterdag 6 mei 2006, 21:30 uur.

De politie heeft een 36-jarige vrouw aangehouden nadat zij op de Waterlandlaan een aanrijding had veroorzaakt. Bij een blaasproef bleek dat zij bijna anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Haar rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt van de aanrijding en het drankgebruik. De vrouw was gaan rijden om haar vriend van het politiebureau te halen. Hij was op de Schakelweg aangehouden wegens rijden met drank op. De man had ruim tweemaal de maximumhoeveelheid op en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal. Na verhoor werden de verdachten in vrijheid gesteld.

Beginnend bestuurder verspeelt rijbewijs

Zaandam, zaterdag 6 mei 2006, 04:40 uur.

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Zaandam. De man viel op door zijn rijstijl en een eerste blaasproef (en een alcoholwalm) gaf aan dat de man flink te veel had gedronken. Aan het bureau blies hij 1,73 promille, dat is voor een beginnend bestuurder ruim acht en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Na verhoor werd de Zaandammer heengezonden.

Inbraak bedrijf

Zaandam, zaterdag 6 mei 2006, 04:47 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een grafisch bedrijf aan de Ronde tocht die vermoedelijk zaterdag vroeg in de ochtend heeft plaatsgevonden. Er werd een ruit ingegooid en op de begane grond werden meerdere computerkasten ontvreemd. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Wormerveer, zaterdag 6 mei 2006, 07:27 uur.

Bij een voedingsmiddelenbedrijf aan de Soldaatweg werd ingebroken door de voordeur met vermoedelijk een koevoet te forceren. Kantoorruimtes werden doorzocht en er was gepoogd een kast open te breken. Vooralsnog wordt er niets vermist en ook hier wordt een sporenonderzoek ingesteld.

Vrouw met voet tussen wal en schip

Marken, zaterdag 6 mei 2006, 15:21 uur.

In de haven van Marken is een 63-jarige vrouw met haar voet tussen de wal en het schip geraakt. De vrouw had zeer ernstig letsel aan haar voet. Getuigen hebben direct de bijna afgescheurde voet ondersteund en een tourniquet aangelegd waardoor erger werd voorkomen. Het team van de traumahelikopter heeft de gewonde gestabiliseerd waarna zij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Man slaat auto's

Wormerveer, zondag 7 mei 2006, 04:33 uur.

De politie heeft een 18-jarige jongeman uit Wormerveer aangehouden die wordt verdacht van vernielingen aan auto's. Op aanwijzen van een vriend troffen de agenten de verdachte in een steeg aan terwijl hij besmeurd met bloed op straat lag. Hij zou onder invloed zijn van veel alcohol en cocaïne. Na onderzoek door ambulancepersoneel werd de verdachte zeer agressief en begon tegen een auto te schoppen. Getuigen hadden gezien dat hij eerder tegen drie auto's had geschopt en geslagen waardoor ze werden beschadigd. De Wormerveerder werd aangehouden en ingesloten.

Man slaat met steen

Purmerend, zondag 7 mei 2006, 05:43 uur.

Een onbekende man is door de politie op de Hoornselaan aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling. De man zou een 18-jarige Purmerender om onbekende reden met een steen op het hoofd hebben geslagen. De verdachte ging er vandoor maar kon na een achtervolging in het park worden aangehouden. De man was zeer agressief en tijdens de aanhouding raakten enkele agenten licht gewond. De onbekende had voor de aanhouding al een hoofdwond maar weigerde zich na insluiting te laten behandelen of onderzoeken. In afwachting van verder onderzoek werd de verdachte in verzekering gesteld. De gewonde 18-jarige zou na een bezoek aan het ziekenhuis zo mogelijk aangifte doen.

Wildplassen tegen portier

Zaandam, zondag 7 mei 2006, 04:10 uur.

De politie heeft een 29-jarige Amsterdammer aangehouden wegens wildplassen en openbare dronkenschap. De man stond op de Achterdam brooddronken tegen gevels en de benen van een horecaportier met veel zelfbeheersing aan te plassen. Toen de agenten van horecatoezicht de man aan wilden houden gingen omstanders zich er mee bemoeien waardoor een handgemeen ontstond waarbij diverse agenten moesten assisteren en diverse kledingstukken beschadigd raakten.

Overlast dronkenschap

Assendelft, zaterdag 6 mei 2006, 23:48 uur.

De politie heeft een 42-jarige vrouw uit Assendelft aangehouden die weigerde te vertrekken van het schoolplein op de Brandakkerstraat. Na klachten over geluidsoverlast en waarschuwingen die niet hielpen hebben agenten een grote groep luidruchtige jeugd weggestuurd van het schoolplein. Er werd geschreeuwd en er was sprake van flink alcoholgebruik maar alleen de Assendelftse weigerde te vertrekken en begon een agent luidkeels te beledigen. Hierop werd zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Later werd de vrouw, voorzien van een bekeuring, door haar echtgenoot opgehaald.

Belediging

Monnickendam, zondag 7 mei 2006, 02:25 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Monnickendam aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten werden door hem getrakteerd op een opstoken middelvinger. Na te zijn voorzien van een bekeuring werd de jongen heengezonden.

Zaandam, zondag 7 mei 2006, 04:41 uur.

Een 23-jarige Amsterdammer werd op de Dam aangehouden omdat hij surveillerende agenten uitschold. Vervolgens kon hij zich niet legitimeren waardoor hij later met twee bekeuringen zijn weg kon vervolgen.

Op de K. Kanstraat heeft de politie een 20-jarige Amsterdammer aangehouden die betrokken was bij een opstootje bij een horecagelegenheid. Als enige wilde hij niet luisteren en bleef vervelend en agressief doen naar omstanders en politie. Ook had hij helemaal geen zin om zijn legitimatie te tonen dus werd hij maar aangehouden. Enkele uren later werd de verdachte met twee bekeuringen in vrijheid gesteld.

Geld gestolen bij oma

Wormerveer, zaterdag 6 mei 2006, 15:13 uur.

De politie heeft één jongen van 14 jaar en twee jongens van 15 jaar oud, allen woonachtig in Amsterdam, aangehouden als verdachten van diefstal van geld. De drie jongens waren op een camping in Bakkum toen één van hen uit de tas van zijn oma sleutels wegnam. Met de sleutels gingen de jongens naar de woning van oma in Wormerveer. Daar werd uit een kluisje een groot geldbedrag meegenomen. Het geld werd eerst meegenomen naar de camping en vervolgens door een vriendje meegenomen naar Amsterdam. De grootmoeder bracht de twee jongens na ontdekking van de diefstal naar het politiebureau in Zaandijk waar zij werden aangehouden en ingesloten. De derde werd later in Amsterdam aangehouden en ook in Zaandijk ingesloten. Het geld werd in de tas van de derde jongen aangetroffen en in beslag genomen. Het drietal werd in afwachting van de beslissing van de officier van justitie in verzekering gesteld.