Politie Zuid-Holland-Zuid

07/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-05-2006 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Dordrecht. Dat deed de politie naar aanleiding van een alcoholcontrole. Agenten controleerden de bestuurder op vrijdagmiddag 5 mei 2006 op de Amstelwijckweg in Dordrecht. De verdachte mocht blijven op het politiebureau want er stond nog een straf van 15 dagen open voor hem.
DORDRECHT Op de Wijnstraat in Dordrecht hebben agenten een 41-jarige automobiliste uit Utrecht gecontroleerd. Zij had teveel alcoholische drank op. Politiemensen hielden de vrouw aan en zij kreeg onder andere een rijverbod van een uur. De alcoholcontrole gebeurde op zaterdag 6 mei 2006 rond 01.15 uur.
DORDRECHT Op zondag 7 mei 2006 rond 01.45 uur hebben agenten een 51-jarige automobilist uit Dordrecht gecontroleerd op eventueel alcoholgebruik. Dat gebeurde op de Donker Curtiusstraat in Dordrecht. De man had inderdaad teveel alcoholische drank op en kreeg onder andere een rijverbod van zeven uur.
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht hebben agenten een 53-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmorgen 6 mei 2006. De autobestuurder had een te hoog promillage en vermoedelijk dus teveel alcohol op. ZWIJNDRECHT Een rijverbod van twee uur heeft een 23-jarige automobiliste uit Zwijndrecht gehad. Ze bestuurde een auto maar had een te hoog promillage. Agenten hielden haar op zaterdag 6 mei 2006 rond 03.10 uur aan op de P. Zeemanstraat in Zwijndrecht. REGIO Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft op diverse plekken het alcoholgebruik van verkeersdeelnemers gecontroleerd. Dat deden de politiemensen op vrijdagavond 5 mei 2006 tot in de nacht. In totaal kregen tien bestuurders een proces-verbaal waarvan er een aantal hun rijbewijs moest inleveren. Ook kreeg een autobestuurder een bekeuring omdat hij reed zonder rijbewijs. De locaties waar de politiemensen controleerden waren op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht, de Baanhoek in Sliedrecht en de Karel Doormanlaan en Brugweg in Zwijndrecht. Ook op zaterdagavond 6 mei 2006 hielden de medewerkers van het verkeershandhavingsteam alcoholcontroles. Ze deden dat in Dordrecht op diverse locaties en op de N 217 in de Hoeksche Waard. Vijf autobestuurders kregen in ieder geval een rijverbod.

VISSERIJCONTROLE
REGIO In heel de regio is op twee dagen een visserijcontrole geweest. De actie was gericht tegen visstroperij en op de sportvissers die vaak vissen op moeilijk bereikbare plekken. De controles gebeurden op 5 en 6 mei 2006. In totaal deelden de politiemensen en controleurs 157 bekeuringen uit onder andere voor nachtvisserij in binnenwater, verkeerde aassoorten, levend aas en het niet hebben van een vergunning of sportvisakte. Het totale bedrag van de boetes komt op ongeveer 15.000 euro. Ook nam de politie twaalf fuiken en ongeveer veertig kilo paling in beslag. Deze behoorden tot een beroepsvisser die in water bezig was waarvoor hij geen vergunning heeft. Aan de controle werkten mee de politie Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden, het Korps landelijke politiediensten, de provincie, staatsbosbeheer en Groen Service Zuid-Holland. Maar natuurlijk deden ook politiemensen uit Zuid-Holland-Zuid mee.

VRACHTWAGEN
DORDRECHT Vanaf een bedrijfsterrein aan de s-Gravendeelsedijk in Dordrecht is een vrachtwagen gestolen. De oplegger was geladen met aluminium. Men ontdekte de diefstal op vrijdag 5 mei 2006.

VERDACHTE IN GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Agenten hebben een 38-jarige man aangehouden. Politiemensen ontdekten op vrijdagmiddag 5 mei 2006 een gestolen auto. Deze stond in de Kievitstraat in Dordrecht.
De agenten wachtten op het moment dat er iemand zou wegrijden in de auto. Op een gegeven moment stapte de verdachte in en reed weg. Hierop volgde zijn aanhouding.

INBRAAK
DORDRECHT Inbrekers hebben in ieder geval een aantal computerkasten gestolen. De inbraakmelding bij een bedrijf op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht kwam binnen op vrijdagavond 5 mei 2006. De verdachten gingen naar binnen nadat ze een ruit kapot sloegen.

VERNIELING RUITEN
DORDRECHT Voor de vernieling van ruiten heeft de politie een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Het ging om een ruit bij een bedrijf en een andere ruit bij een winkel op de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Agenten gingen na de melding op vrijdagavond 5 mei 2006 naar de plek en vonden in de buurt de verdachte.

RUIT
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht heeft een ruit vernield bij een woning op de Achterbergstraat in Dordrecht. Dat gebeurde op zaterdag 6 mei 2006 rond 03.20 uur. De verdachte kwam daar bij zijn oude vriendin waar hij onenigheid mee kreeg. Ook nam de 36-jarige verdachte zijn dochter mee. Even later hielden agenten hem aan.

VERVELEND
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is aangehouden op de Houttuinen in Dordrecht. Portiers van een horecagelegenheid hadden de verdachte buiten gezet. De politiemensen probeerden in gesprek te komen met de verdachte maar dat lukte niet. Ook ging hij na vorderingen niet weg. Hierop volgde op zaterdag 6 mei 2006 rond 04.10 uur zijn aanhouding.

KAPOT TASJE
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Portugal is aangehouden bij een winkel op het Admiraalsplein in Dordrecht. De verdachte deed daar zaterdagavond 6 mei 2006 boodschappen. Het draagtasje van de man scheurde waardoor flessen vielen. De verdachte stelde de winkel aansprakelijk en wilde nieuwe artikelen. Hij maakte problemen met beveiligers. Een collega van de verdachte die bij hem was probeerde te bemiddelen maar kreeg uiteindelijk een klap in zijn gezicht. De 30-jarige man uit Dordrecht deed hier aangifte van en agenten namen de 47-jarige mee naar het bureau.

GESLAGEN
DORDRECHT Agenten hebben een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor mishandeling. Op zaterdagmiddag 6 mei 2006 gingen de politiemensen naar een melding van een vechtpartij op een veldje bij de Wittenstein in Dordrecht. Een man had twee vrouwen geslagen. In de buurt zetten agenten een auto aan de kant waarin de verdachte zat. Deze namen ze mee naar het bureau.

DRONKEN
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht heeft de nacht doorgebracht in een politiecel. Agenten gingen op zaterdagavond 6 mei 2006 naar de Korte Parallelweg in Dordrecht. Daar zou een dronken persoon zitten. De politiemensen vonden de man waar ze eerder die avond ook al mee te maken hadden gehad. De 43-jarige was dronken. Agenten hielden hem aan voor openbare dronkenschap.

DIEFSTAL MET GEWELD
DORDRECHT Bij een diefstal met geweld op een woning aan de Keplerweg in Dordrecht hebben de verdachten een tas en wat geld buitgemaakt. De melding van het incident kwam binnen op zaterdagavond 6 mei 2006 omstreeks 22.35 uur. Direct stelde de politie een onderzoek in en hield later drie mannen aan. Maar deze zijn op zondag weer vrijgelaten. Waarschijnlijk zijn er vier verdachten. Binnen dreigde een verdachte met mogelijk een vuurwapen. Het is nog niet bekend hoe de verdachten naar de woning kwamen. Er waren vier mensen aanwezig. Toch zoekt de politie getuigen die iets zagen of weten. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

HOOFDWOND
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 65-jarige fietsster uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een hoofdwond overgehouden aan een ongeval. Ze fietste op vrijdagmiddag 5 mei 2006 over de Weteringsingel in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij de kruising met de Reeweg kwam van rechts een auto die voor de vrouw moest stoppen. Dat deed de auto niet en de twee botsten. Achter het stuur van de auto zat een 42-jarige vrouw uit Wateringen. Een ambulance bracht de 65-jarige vrouw naar het ziekenhuis voor behandeling.

OMGESLAGEN
ZWIJNDRECHT Een 82-jarige vrouw uit Zwijndrecht is met haar scootmobiel omgeslagen. Ze reed op vrijdagmiddag 5 mei 2006 over het Oudeland in Zwijndrecht. Daar sloeg de scootmobiel om. Hierdoor had de vrouw last van haar heup. Een ambulance bracht haar voor onderzoek naar het ziekenhuis.