Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (7/5)

OOSTERHOUT NB, 7 mei 2006

Zeilboot slaat om op de Amer, opvarenden gered door brandweerboot

LAGE ZWALUWE: Zaterdagmiddag is omstreeks 15.30 uur op de Amer ter hoogte van Lage Zaluwe een zeilboot van een 54-jarige Eindhovenaar omgeslagen. De vier opvarenden werden uit het water gehaald en gered door brandweerlieden die met een boot ter plaatse waren gegaan. De zeilboot was ter hoogte van het eiland aan de andere zijde van het water ter hoogte van de jachthaven omgeklapt. De vier opvarenden zijn door de brandweerboot aan de kant gehaald en zijn door het aanwezige ambulance personeel bekeken. Er waren geen gewonden er was slecht sprake van zeer lichte onderkoeling verschijnselen. Volgens de eigenaar was men net overstag gegaan, toen er een windvlaag de boot deed doorklappen richting stuurboord zijde. Dit had tot gevolg dat de zeilboot in een keer heel veel water maakte en zonk. De betrokkene was samen met twee zwagers en een vriend op de boot aanwezig. Alle maakte het goed en waren alleen een beetje geschrokken. Door de eigenaar wordt zelf de berging geregeld van zijn zeilboot.

Pony gewond bij eenzijdig verkeersongeval met trailer

OOSTERHOUT: Vanmorgen is omstreeks 08.30 uur op rijksweg A-27 ter hoogte van Galgeveld in de rijrichting Utrecht een trailer met twee ponys geschaard, een van de dieren raakte gewond. De personenauto werd bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Galder. Door onbekende oorzaak is de trailer losgeraakt van de auto. De aanhangwagen raakte de vangrail en kwam daarover tot stilstand. In de trailer zaten twee wedstrijdpony's (New Forest) waarvan er een gewond was geraakt. De pony's hebben zich zelf kunnen bevrijden uit de trailer nadat ze enige tijd bekneld zaten. Een dierenarts kwam ter plaatse die de pony's onderzocht heeft. Een van de pony's was zichtbaar gewond aan zijn hoofd en aan zijn rechterbeen. De arts heeft de nodige prikken en verzorging gegeven. Beide pony's zijn meegegaan naar zijn dierenkliniek (in Hooge Zwaluwe).De trailer is getakeld. Rijkswaterstaat was eveneens ter plaatse en zou zorgen voor de reparatie van de vangrail.

Aanhouding na huisvredebreuk

WAALWIJK: Een 72jarige inwoner van Waalwijk is vrijdagavond na het intrappen van een voordeur aangehouden ter zake huisvredebreuk in de Stijn Streuvelstraat. Het conflict was ontstaan omdat het teruggeven van uitgeleende autosleutels meerdere malen door een familielid niet was nagekomen.

Politie houdt milieucontrole

WERKENDAM: Tijdens een milieucontrole op 5 mei van 10.00 tot 15.30 uur met de dienstboot op het Steurgat te Werkendam zijn bekeuringen uitgeschreven ter zake:

1x niet in het bezit van een vaarbewijs en onder de 18 met snelle motorboot,

1x niet kunnen tonen van het vaarbewijs,

1x niet kunnen tonen van het registratiebewijs, 3x voor het vissen zonder geldige sportvisakte, verboden aas.

Arrestatie na buurtconflict

KAATSHEUVEL: Vrijdagavond ontstond er tussen enkele buurtbewoners aan de Adriaan Brouwerstraat te Kaatsheuvel een woordenwisseling die eindigde in de aanhouding van een 35-jarige bewoner omdat hij een buurtbewoner had geslagen of getrapt. De man werd voor nader onderzoek van het luidruchtige incident door de politie ingesloten.

Aanhoudingen in Waalwijk na baldadigheid

WAALWIJK: Vrijdagnacht tijdens een horecacontrole in het centrum van Waalwijk zagen surveillerende politieagenten dat enkele jongeren bloemen uit de gemeentelijke bloembakken kapot trokken. Zij spraken de vandalen daarop aan. Tijdens dit aanspreken weigerde een meisje haar naam op te geven, zij werd meerdere malen gewezen op de legitimatieplicht en dat zij bij niet voldoen hieraan zou worden aangehouden. Zij vluchtte weg en werd met enige dwang aangehouden. Het incident trok de aandacht van meerdere jongeren waarop enkelen van hen zich keerden tegen de politie. Hierbij ontstond een schermutseling tussen een 22-jarige inwoner van Waalwijk en de politieagenten die hem hierop hebben aangehouden Door de hulp van beveiligingsmedewerkers kon een verdere escalatie worden voorkomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie pakt rijders onder invloed

DONGEN: De politie te Dongen kreeg op de avond van 5 mei 2006 een melding van een aanrijding op de Middellaan te Dongen. Een personenauto zou een paaltje geraakt hebben. Ter plaatse trof de politie een personenauto aan die een verkeerszuil had geramd. De bestuurder van deze auto, een inwoner uit Dongen, werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij teveel gedronken had. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen. De uitslag was 745 Ug/L ( = 1,72 promille) Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

RIJEN: De Politie betrapte in de nacht van 5 mei op 6 mei 2006 op de Mgr. van Hooijdonkstraat een inwoner uit Rijen, op het rijden op een bromfiets, zonder helm en zonder verlichting. Tevens bleek hij teveel gedronken te hebben. De jongeman werd aangehouden en op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen. Hij blies 295 Ug/L ( 0,7 promille).

OOSTERHOUT: De nacht van vrijdag 5 mei op zaterdag 6 mei 2006 kreeg de politie een overlast melding van jeugd bij de basisschool aan de Sterrenlaan. Jeugd werd niet aangetroffen maar wel een 16-jarige inwoner uit Oosterhout die op zijn brommer reed en vermoedelijk teveel gedronken had. De jongenman werd aangehouden en op het bureau werd een ademtest afgenomen. Hieruit bleek dat hij 300Ug/L blies. (= 0.70 promille)

Man opgepakt voor belediging

OOSTERHOUT: De politie werd in de nacht van vrijdag 5 mei op zaterdag 6 mei, tijdens het gebruikelijke toezicht op het uitgaanspubliek, geconfronteerd met beledigingen. Een inwoner uit Oosterhout vond het omstreeks 03.45 uur nodig om de dienstdoende politiemensen publiekelijk uit te schelden. De 30-jarige Oosterhouter werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij vond het nodig zijn ophoudcel als toilet te gebruiken en mocht de ruimte daarom eerst zelf opruimen.

Auto in de sloot

WIJK EN AALBURG: De nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04:50 uur raakte een auto met drie twintigjarige inzittenden uit Wijk en Aalburg op de Veldstraat op zijn dak in een sloot. Twee inzittenden konden zelfstandig uit de auto komen en hielpen de bestuurder uit de auto. Ambulance en brandweer kwamen ter plaatse. In het ziekenhuis bleek dat een van de inzittenden een sleutelbeen had gebroken en dat de bestuurder klaagde over zijn nek en daarnaast
onderkoelingsverschijnselen vertoonde. Volgens de inzittenden was de auto met de rechterwielen in een berm geraakt waarna de bestuurder de auto sterk corrigeerde en daardoor in een slip geraakte met als gevolg dat de auto op het dak in de sloot eindigde. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen.

Politie onderzoekt Insluiping in woning

KAATSHEUVEL: Zaterdag tussen 09:00 en 15:00 uur is een laptop uit een woning aan de Pastoor de Klijnlaan te Kaatsheuvel ontvreemd. Terwijl de bewoners in de tuin aan het werk waren is de insluiper via een niet afgesloten bijkeukendeur de woning binnengegaan en heeft de laptop welke op een tafel stond weggenomen.

Ongeduldige patiënt vernielt glazen gevel

WAALWIJK: De nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 03.45 uur bij de huisartsenpost aan de Kasteellaan aangebeld. De arts kleedde zich aan en deed open. Hij zag een mannelijke patiënt staan die begeleid werd door een man en een vrouw. De patiënt die de arts aansprak met dokter Bernard gedroeg zich erg agressief. Hij vond dat hij te lang had moeten wachten. De arts besloot de deur weer te sluiten omdat hij op die manier de man niet kon behandelen. Hij hoorde vervolgens buiten lawaai. Toen bleek dat de glazen pui, een ruit naast de toegangsdeur, vernield was. Het drietal was er al vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bewoner wordt wakker door inbrekers

WAALWIJK: Vrijdagavond omstreeks 22:15 uur ging een bewoner van een woning aan de Max Bruchtstraat te Waalwijk naar bed en werd kort daarop wakker van gestommel. Plots zag hij dat de deur van de slaapkamer werd geopend en twee onbekende personen in de deuropening verschenen. Hij reageerde door te vloeken waarop de inbrekers op de vlucht sloegen en via een open raam via de brandgang verdwenen. Vanuit de woning zijn o.a. een portemonnee en horloge ontvreemd. De daders zijn de woning na verbreking van een raam binnengegaan.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK: Naar aanleiding van klachten vanuit de omgeving over o.a. de snelheid waarmee gereden wordt zijn zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.10 uur verkeerscontroles uitgevoerd op de Reigerbosweg en de Akkerlaan te Waalwijk. Er werden geen excessen op grond van snelheid geconstateerd. Wel zijn er 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Verkeersongeval in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie kreeg zaterdagmiddag de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een gemotoriseerd invalidenvoertuig, op de Technologieweg ter hoogte van het tankstation. Een 55-jarige inwoner uit Zwijndrecht reed in zijn personenauto de parkeerplaats van het tankstation af en gaf daarbij geen voorrang aan de bestuurder van een invalidenwagen die over het fietspad langs het innovatiepark reed. De bestuurder van het invalidenvoertuig, een 70-jarige inwoner uit Made, is met rugklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling na incident met loslopende hond en koets

OOSTERHOUT: Bij de politie kwam zondagmorgen omstreeks 10.30 uur de melding binnen van een ongebruikelijke mishandeling. Een 47- jarige inwoner uit Oosterhout liet vanmorgen zijn twee honden los lopen op een groenstrook bij het Wilhelminakanaal Noord. Hij zag dat een van zijn honden naar een paard liep dat voor een koets gespannen was. Hij zag dat de man die op de bok zat zijn hond met een zweep sloeg. De Oosterhouter maakte daar een opmerking over in de trant dat hij hem moest slaan in plaats van de hond. De bestuurder sloeg hem daarop op zijn linkerarm met de zweep. De Oosterhouter die verhaal wilde halen probeerde bij de wagen te komen. De bestuurder spoorde echter op dat moment zijn paard aan harder te lopen. Hij kwam daardoor tegen het wiel van de wagen en viel. Door deze val was zijn linkerelleboog en linkervoet geschaafd. Ook was zijn broek kapot gegaan. Hij heeft toen de honden thuis gebracht waarna hij met de auto is gaan zoeken. Hij vond het voertuig op een zandpad en belde de politie. De politie heeft daarop de koetsier, een 58-jarige man uit Oosteind, aangehouden. Hij vertelde echter dat de andere betrokkene, hem geprobeerd had met een ketting en een hondenriem te slaan. Dit werd bevestigd door de bijrijder op de koets. Hij deed daarom op zijn beurt aangifte tegen de Oosterhouter. De politie maakt dossier op.

Politie onderzoekt incident op kanaal

OOSTERHOUT: De politie kreeg op zaterdagmiddag de melding, dat er op het Wilhelminakanaal te Oosterhout een rubberbootje, waarschijnlijk opzettelijk was aangevaren door motorbootjes. Een gezelschap van vier personen was op het kanaal aan het peddelen in een eenvoudige opblaasboot toen zij belaagd werden door de inzittenden van twee grijze rubberboten met buitenboordmotor. Zij werden nat gespetterd en er werd rakelings langs hun afgevaren. Toen het viertal naar de wal voer, werden zij door de bestuurders van de rubberboten klem gevaren. Hierbij werd de opblaasboot vernield en brak er een roeispaan af. De politie doet verder onderzoek.

Politie onderzoekt vernieling ruit van moskee

RIJEN: Op zondag 07 mei 2006 tussen 03.55 en 04.05 uur kreeg de politie te Rijen de melding van een vernieling. Er bleek een ruit aan de voorzijde van de moskee aan het Burgemeester Sweensplein ingegooid te zijn met een halve stoeptegel. Van de dubbelglas ruit werd alleen de eerste glaslaag vernield. Een getuige heeft drie jongens zien.

Politie onderzoekt inbraak

RIJEN: De politie te Rijen kreeg in de vroeg uren van zondagmorgen de melding, dat er ingebroken was bij een winkel aan het Raadhuisplein te Rijen. Een raam van de zaak werd ingeslagen en er werden flessen drank weggehaald uit de etalage Een getuige heeft rond 3.15 uur gehoord dat er ergens tegen aan getrapt werd. De politie doet onderzoek.

Auteur: Willem van Hooijdonk