2e persbericht van zondag 7 mei 2006

Eindhoven, 07-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving voetganger

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is zondag rond 1.15 uur een 23-jarige man uit Eindhoven beroofd. De man liep over de eerdergenoemde straat in de richting van de Genovevalaan toen, ter hoogte van een bushalte, een man naar hem toe kwam lopen. Gelijktijdig kwamen er twee mannen uit de struiken. Het slachtoffer werd vervolgens in de struiken geduwd en men eiste geld. Toen twee fietsers aankwamen gingen de daders er snel vandoor met de tas van het slachtoffer. In de tas zaten een T-shirt en enkele videospelletjes. De man bij de bushalte droeg donkere kleding en is ongeveer 1.85 meter lang en naar schatting 20 jaar. Hij heeft een mager postuur. Het signalement van de andere twee daders is nog onduidelijk. Getuigen die iets kunnen vertellen dat mogelijk met deze zaak te maken heeft, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Tongelresestraat is zondag rond 1.10 uur een 39-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met te veel drank op. Bij de man werd een promillage van bijna 2,30 gemeten. Zijn rijbewijs werd door de politie ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man betrapt toen hij lucht uit banden politieauto wilde laten lopen

Op t College is zondag rond 00.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd door de politie betrapt toen hij lucht uit de banden van een politieauto probeerde te laten. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd bij de verdachte een XTC-pil aangetroffen, waarvan hij afstand deed. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aangehouden overlastveroorzaker slaat agent

In zijn woning aan de Groningenhof is zondag rond 2.40 uur een 23-jarige man aangehouden. De politie kreeg eerder die nacht een melding van overlast, die gepleegd zou worden door de verdachte. Ter plaatse trof de politie de schreeuwende man aan, die vervolgens de muziek hard aan zette in zijn woning. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Toen de man na verhoor naar huis mocht, sloeg hij bij het verlaten van het politiebureau een agent. Hierop werd de man opnieuw aangehouden.

Helmond: Verdachte van mishandeling aangehouden

In haar woning in het centrum van Helmond is zondag rond 14.30 uur een 23-jarige vrouw aangehouden. Zij zou kort voor haar aanhouding de 42-jarige Helmondse vriendin van haar vader hebben mishandeld. Dit gebeurde in de straat waar de verdachte woont. Het slachtoffer werd op de grond getrokken en in haar gezicht geslagen. Ook werd de keel van het slachtoffer dichtgeknepen. De vrouw liep diverse verwondingen in haar gezicht op en stelt zich onder doktersbehandeling. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Reusel: Dronken Belgische automobilist betrapt

Op de Kerkstraat zag de politie zondag rond 2.20 uur een 21-jarige automobilist uit het Belgische Ravels met piepende banden over het trottoir rijden om vervolgens via de Lindestraat verder te rijden. Op de Lindestraat gaf de politie de man een stopteken. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,35 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak

In een woning aan de Eindhovenseweg is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Weggenomen werden een LCD TV, een videorecorder en een slof shag. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen.