Politie Zuid-Holland-Zuid

07/05 Hoeksche Waard

Dordrecht, 07-05-2006 o Persberichten District III

ALCOHOL
HEINENOORD De politie heeft het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Dussen ingevorderd. Agenten controlerden hem op zondag 7 mei 2006 rond 03.10 uur op de N217 in Heinenoord. Uit de blaastest bleek dat hij een te hoog promillage had. NUMANSDORP Een 26-jarige automobilist uit Nieuw-Beijerland heeft een rijverbod van twee uur gehad. Hij kreeg deze na een alcoholcontrole op de Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp. Agenten controleerden hem daar op zaterdag 6 mei 2006 omstreeks 03.30 uur. REGIO Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft op diverse plekken het alcoholgebruik van verkeersdeelnemers gecontroleerd. Dat deden de politiemensen op vrijdagavond 5 mei 2006 tot in de nacht. In totaal kregen tien bestuurders een proces-verbaal waarvan er een aantal hun rijbewijs moest inleveren. Ook kreeg een autobestuurder een bekeuring omdat hij reed zonder rijbewijs. De locaties waar de politiemensen controleerden waren op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht, de Baanhoek in Sliedrecht en de Karel Doormanlaan en Brugweg in Zwijndrecht. Ook op zaterdagavond 6 mei 2006 hielden de medewerkers van het verkeershandhavingsteam alcoholcontroles. Ze deden dat in Dordrecht op diverse locaties en op de N 217 in de Hoeksche Waard. Vijf autobestuurders kregen in ieder geval een rijverbod. STRIJEN Op de Trambaan in Strijen hebben agenten een automobilist uit Strijen gecontroleerd. Deze had teveel alcoholische drank op. De controle gebeurde op zaterdag 6 mei 2006 omstreeks 02.00 uur. De politiemensen hielden de 18-jarige bestuurder aan.

VISSERIJCONTROLE
REGIO In heel de regio is op twee dagen een visserijcontrole geweest. De actie was gericht tegen visstroperij en op de sportvissers die vaak vissen op moeilijk bereikbare plekken. De controles gebeurden op 5 en 6 mei 2006. In totaal deelden de politiemensen en controleurs 157 bekeuringen uit onder andere voor nachtvisserij in binnenwater, verkeerde aassoorten, levend aas en het niet hebben van een vergunning of sportvisakte. Het totale bedrag van de boetes komt op ongeveer 15.000 euro. Ook nam de politie twaalf fuiken en ongeveer veertig kilo paling in beslag. Deze behoorden tot een beroepsvisser die in water bezig was waarvoor hij geen vergunning heeft. Aan de controle werkten mee de politie Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden, het Korps landelijke politiediensten, de provincie, staatsbosbeheer en Groen Service Zuid-Holland. Maar natuurlijk deden ook politiemensen uit Zuid-Holland-Zuid mee.

FIETSEN TEGEN ELKAAR
HEINENOORD Twee fietsers zijn tegen elkaar gereden en gevallen. Op zaterdagmiddag 6 mei 2006 fietsten twee mannen van 41 en 55 jaar uit Dordrecht samen op de Boonsweg in Heinenoord. Ze wilden het natuurgebied indraaien. Hierbij kwamen zij tegen elkaar. De 55-jarige man raakte gewond en had letsel aan een aantal ribben en sleutelbeen. De ambulance bracht hem naar het ziekenhuis in Dordrecht.

ONGEVAL MET POLITIEBUS
NUMANSDORP Een politiebus heeft een aanrijding gehad met een personenauto. De politiemensen waren op vrijdagavond 5 mei 2006 onderweg naar een collega om hem te helpen bij een alcoholcontrole. Ze waren niet met spoed onderweg. De politiebus reed op de Volgerlandseweg in Numansdorp. Op de kruising met de N 487 botste de politiebus tegen een personenauto die over de N 487 reed en voorrang had. De 22-jarige agent die de bus bestuurde had last van zijn nek evenals de 35-jarige bestuurder uit Rotterdam van de personenauto. Ambulances brachten hen voor onderzoek naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Na onderzoek mochten de twee weer naar huis. De politie liet voor de onafhankelijkheid collegas van de Technische Ongevallendienst van de politie Rotterdam-Rijnmond ter plaatse het onderzoek doen.

TRAILER IN SLOOT: PAARD OVERLEDEN
NUMANSDORP Bij een ongeval met een paardentrailer is een paard overleden. Op zaterdagmiddag 6 mei 2006 reed een 62-jarige man uit Maasdam over de Rijksstraatweg in Numansdorp. Achter zijn auto hing een paardentrailer met twee paarden erin. Door onbekende oorzaak brak de trailer los van de auto en schoot via de berm de naast gelegen sloot in. Een paard kon op eigen kracht de trailer uit maar het andere paard zat vast. Helaas overleed dit dier na de reddingsactie vermoedelijk aan een combinatie van stress en het teveel water binnen krijgen.

OP ZIJN KANT
NUMANSDORP Een auto is na een eenzijdig ongeval op zijn kant beland. Op zaterdagavond 6 mei 2006 reed een 57-jarige automobilist uit Numansdorp over de N487 in Numansdorp in de richting van de rijksweg A29. Bij het aanrijden van een rotonde ging het mis. De auto raakte in de berm en kantelde. De 57-jarige bestuurder raakte gewond evenals een 44-jarige inzittende uit Dinteloord. De man uit Dinteloord had wervelletsel en de bestuurder borstletsel. Ambulances brachten de twee naar het ziekenhuis.

BRAND
OUD-BEIJERLAND Een in aanbouw zijnde woning heeft in brand gestaan. De mogelijke oorzaak is kortsluiting waardoor de brand begon tussen het dak van de begane grond en de vloer van de eerste verdieping. De woning ligt aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland en betreft een alleenstaand pand. De melding van de brand kwam binnen op zondag 7 mei 2006 omstreeks 01.00 uur. De dakbedekking en interieur van het pand liepen schade op.

RUITEN
OUD-BEIJERLAND Agenten hebben een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De politiemensen stelden op zondag 7 mei 2006 rond
01.10 uur een onderzoek in naar de vernieling van ruiten bij een pand op de Kerkstraat in Oud-Beijerland. Daar in de buurt hielden agenten de verdachte aan. Hij bekende de vernieling. De politie onderzoekt of er nog meer verdachten zijn.

BEDREIGING
OUD-BEIJERLAND Een 29-jarige man uit Piershil is aangehouden. Hij bedreigde en sloeg een portier van een horecagelegenheid op het Marktplein in Oud-Beijerland. Dat gebeurde op zondag 7 mei 2006 omstreeks 03.00 uur. De verdachte was het niet eens met zijn aanhouding en probeerde uit de politiebus te ontsnappen. De man had een hoofdwond want binnen in de horecagelegenheid was hij van de trap gevallen.