Politie Zuid-Holland-Zuid

07/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-05-2006 o Persberichten District II

ALCOHOL
GROOT-AMMERS Een 33-jarige automobilist uit Groot-Ammers heeft een rijverbod van twee uur gehad. Agenten controleerden de man op zaterdag 6 mei 2006 rond 01.40 op het Graafland in Groot-Ammers. Hieruit bleek dat de autobestuurder een te hoog promillage had. Even later rond
02.35 uur hielden agenten op het Graafland een 25-jarige automobilist uit Groot-Ammers aan. Ook hij had teveel gedronken. REGIO Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft op diverse plekken het alcoholgebruik van verkeersdeelnemers gecontroleerd. Dat deden de politiemensen op vrijdagavond 5 mei 2006 tot in de nacht. In totaal kregen tien bestuurders een proces-verbaal waarvan er een aantal hun rijbewijs moest inleveren. Ook kreeg een autobestuurder een bekeuring omdat hij reed zonder rijbewijs. De locaties waar de politiemensen controleerden waren op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht, de Baanhoek in Sliedrecht en de Karel Doormanlaan en Brugweg in Zwijndrecht. Ook op zaterdagavond 6 mei 2006 hielden de medewerkers van het verkeershandhavingsteam alcoholcontroles. Ze deden dat in Dordrecht op diverse locaties en op de N 217 in de Hoeksche Waard. Vijf autobestuurders kregen in ieder geval een rijverbod.

VISSERIJCONTROLE
REGIO In heel de regio is op twee dagen een visserijcontrole geweest. De actie was gericht tegen visstroperij en op de sportvissers die vaak vissen op moeilijk bereikbare plekken. De controles gebeurden op 5 en 6 mei 2006. In totaal deelden de politiemensen en controleurs 157 bekeuringen uit onder andere voor nachtvisserij in binnenwater, verkeerde aassoorten, levend aas en het niet hebben van een vergunning of sportvisakte. Het totale bedrag van de boetes komt op ongeveer 15.000 euro. Ook nam de politie twaalf fuiken en ongeveer veertig kilo paling in beslag. Deze behoorden tot een beroepsvisser die in water bezig was waarvoor hij geen vergunning heeft. Aan de controle werkten mee de politie Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden, het Korps landelijke politiediensten, de provincie, staatsbosbeheer en Groen Service Zuid-Holland. Maar natuurlijk deden ook politiemensen uit Zuid-Holland-Zuid mee.

VERNIELING
ALBLASSERDAM Voor vernieling is een 15-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden. De jongen was in een groepje. Agenten zagen dat hij met iets gooide in de richting van woningen en hoorden glasgerinkel. Later bleek dat er in een ruit een gaatje zat. De 15-jarige verklaarde dat hij een flesje had kapot gegooid tegen een muur. Het incident gebeurde op zondag 7 mei 2006 omstreeks 00.25 uur op de Oost Kinderdijk in Alblasserdam.

GEVALLEN
GIESSENBURG Een 17-jarige bromfietsster uit Giessenburg is gevallen. Ze verloor de macht over haar stuur en viel op de Kerkweg in Giessenburg. In ieder geval had de 17-jarige schaafwonden. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis in Gorinchem voor verder onderzoek. Het ongeval gebeurde op zaterdagmiddag 6 mei 2006.

AANGEVALLEN
GORINCHEM Na onderzoek heeft de politie vier verdachten aangehouden. Op vrijdagmiddag 5 mei 2006 meldde een 16-jarige jongen uit Gorinchem zich bij het politiebureau. Hij vertelde dat vier jongens hem hadden aangevallen en een had hem een kopstoot gegeven. De politie begon direct een onderzoek. Op de Burgstraat in Gorinchem hielden agenten twee jongens van 16 jaar uit Gorinchem aan. De twee andere verdachten, jongens van 17 jaar uit Gorinchem, kwamen zelf naar het politiebureau. Het incident gebeurde op de Kortendijk.

AANRIJDING NA CONFLICT
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie stelt een onderzoek in naar een conflict en aanrijding. Agenten gingen op vrijdagavond 5 mei 2006 naar de Parallelweg in Hardinxveld-Giessendam. Daar bleek dat een 20-jarige bromfietser uit Hardinxveld-Giessendam een conflict had gehad met een automobilist. Hierna reed in eerste instantie de autobestuurder weg maar stopte enkele tientallen meters verder. Vervolgens kwam de auto in volle vaart achteruit en raakte een verkeersbord. Hiertegen stond de bromfiets die beschadigd raakte. Ook liep de bromfietser een bult op zijn hoofd op doordat het verkeersbord hem raakte. De automobilist reed na dit incident door. De politie vond in het onderzoek al wel de auto terug.

VAN FIETS GETROKKEN
LEERDAM De politie heeft in een onderzoek twee verdachten aangehouden. De eerste aanhouding gaat om een 15-jarige jongen uit Leerdam. Een 12-jarig meisje uit Leerdam fietste op zaterdagavond 6 mei 2006 bij het winkelcentrum het Eiland in Leerdam. Een groepje jongeren trok het meisje van de fiets. Twee jongens pakten het slachtoffer die ging gillen. Hierna ontsnapte ze. De politie begon een onderzoek en hield de eerste verdachte later aan. Zondagmiddag volgde een tweede aanhouding van nog een 15-jarige jongen uit Leerdam.

VERNIELING AAN AUTOS
LEERDAM Vier verdachten zijn aangehouden voor vernieling aan autos. De autos stonden op een parkeerterrein aan het Markthof in Leerdam. In ieder geval gaat het om drie autos waar onder andere krassen opzaten maar ook een auto die een kapotte voorruit had. Direct begonnen politiemensen in de buurt een onderzoek met hulp van getuigen. Er volgden vier aanhoudingen van mannen van 18, 19 (2x) en 21 jaar uit Leerdam. De melding van de vernielingen kwam binnen op zondag 7 mei 2006 rond 04.50 uur.

OVER DE KOP
OUD-ALBLAS Een 16-jarige bromfietser uit Nieuw-Lekkerland is over de kop gevlogen. Hij reed op zondagmiddag 7 mei 2006 over de Peilkade in Oud-Alblas. Plotseling brak zijn voorrem af waardoor het voorwiel blokkeerde. Hierdoor viel het slachtoffer. Hij had schaafwonden.

RUZIE
SLIEDRECHT De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie bij een horecagelegenheid op het Doctor Langeveldplein in Sliedrecht. Op zondag 7 mei 2006 rond 01.45 uur kwam de melding dat het daar onrustig was. Een van de medewerkers van de horecagelegenheid liep enkele kneuzingen aan zijn gezicht op. Een groepje personen had ruzie met elkaar gemaakt. Op het plein vonden agenten een 23-jarige man uit Sliedrecht en hielden deze aan.