Ingezonden Persbericht

Team Bleekemolen - PorscheSupercup Nürburgring 2006

Team Bleekemolen geremd door wegliggingsproblemen in Porsche Supercup

Nürburgring (D), 7 mei 2006. Sebastiaan en Michael Bleekemolen hadden meer verwacht van hun tweede race in de Porsche Michelin Supercup, verreden vlak voor de start van de Formule 1-race op de Nürburgring. Door problemen met de wegligging van de beide Porsches zat er niet meer in dan een vijftiende (Sebastiaan) en twintigste plaats.

Sebastiaan (Haarlem) en Michael (Aerdenhout) reisden met een goed gevoel af naar de Nürburgring. "We hebben vooraf op Spa-Francorchamps getest, dat ging prima", aldus Michael Bleekemolen. "Eenmaal hier op de Nürburgring kampten we opeens met heel veel overstuur." Sebastiaan Bleekemolen wist zich als veertiende te kwalificeren, slechts 0,1 seconde achter Geoffroy Horion op de elfde startpositie. Gastrijder Markus Winkelhock, de officiële testrijder bij het Midland Formule 1 team, bleef Sebastiaan ook maar 0,1 seconde voor. "Er had meer ingezeten", aldus de 27-jarige coureur. "Normaal rijd ik op mijn tweede set banden een snellere tijd dan op mijn eerste set, maar dat is nu niet gelukt. Gek genoeg had ik op mijn tweede set banden opeens last van onderstuur." Michael (56) kwalificeerde zich als achttiende.

In de race kampte Sebastiaan wederom met veel overstuur. "In het begin kon ik de aansluiting wel vasthouden, maar door mijn wegliggingsproblemen kon ik mij niet naar voren vechten. Ik ben niet tevreden. We gaan nu hard werken om de problemen voorafgaande aan de volgende race, komende zondag in Barcelona, op te lossen."
Michael Bleekemolen was na de race beter te spreken over de wegligging van zijn Porsche. "In de race ging het beter dan in de training." Michael had het in de race onder meer zwaar aan de stok met rallycoryfee en gastrijder Colin McRae. Na een uitstapje naast de baan eindigde hij als twintigste.
Michael Bleekemolen mist de volgende race van de Porsche Supercup, hij komt komende zondag uit in de BMW 130i Cup op TT Circuit Assen. Zijn plaats wordt ingenomen door de Duitser Oliver Freymuth.
Volgende race: 14 mei, Barcelona (E). Kijk voor actuele informatie over Team Bleekemolen op www.bleekemolen.com.

Uitslag: 1. Richard Westbrook (GB), 14 ronden in 29:27.565; 2. Richard Lietz (A), op 3.274; 3. David Saelens (B), op 5.866; 15 Sebastiaan Bleekemolen, op 29.356; 20. Michael Bleekemolen, op 48.261.
---

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Sebastiaan Bleekemolen,

tel. 0653 197 148, of Michael Bleekemolen, tel. 06 5316 0022.

---- --