Politie Zeeland


---


W-1844-2006 Rijden onder invloed
Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Goes kreeg zondag om 03.00 uur op de Sloeweg in Vlissingen een boete en een rijverbod van 5 uur omdat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

W-1845-2006 Graffiti in Vlissingen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een schoolgebouw in Vlissingen met graffiti beklad. De graffiti werd aangebracht op het gebouw, het fietsenhok, het plein, een container die op het terrein staat en ook op een schuttingspoort van een woning in de directe omgeving.
Een fietstunneltje tussen de Troelstraweg en de M.L. Kingstraat en een garagebox in de nabijheid werden in dezelfde nacht ook met verf beklad.

W-1846-2006 Eenzijdig ongeval in Oostkapelle
Op de Domburgseweg werden zondag om 04.00 uur twee Middelburgers van 19 en 20 jaar aangehouden naar aanleiding van een eenzijdig ongeval waarbij de auto op zijn kant was gegaan en was doorgeschoven. De auto werd door hen en nog twee inzittenden, Middelburgers van 18 en 20 jaar, overeind gezet en de Duinvlietweg ingeduwd.
De 20-jarige bestuurder, die 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en niet in het bezit was van een rijbewijs, moest uitwijken voor een overstekend hert. De 19-jarige, die hiervan schrok trok aan de handrem waardoor de auto in een slip raakte en omver ging. De auto raakte beschadigd, ook het wegdek en een bushaltepaal liepen schade op. De twee Middelburgers zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Z-1847-2006 Aanhouding in Sas van Gent
In een woning in de Beneluxstraat in Sas van Gent werd zondag om 00.50 uur een 33-jarige man uit Zelzate aangehouden wegens mishandeling van de 35-jarige bewoonster.
De oorzaak ligt in de relationele sfeer.

Z-1848-2006 Vernielingen bij strandpaviljoen
Afgelopen nacht werden er vernielingen aangericht bij de strandpaviljoen op het strand bij Cadzand.
Zes vlaggen waren uit de houders gehaald en in brand gestoken, een terrasstoel werd vernield en toegangsdeur was beschadigd. Er is geen schadebedrag bekend.

Z-1849-2006 Vier vissers bekeurd
Bij het binnenwater aan de Braakmanweg bij Biervliet kregen vier vissers zondag om 03.40 uur elk drie bekeuringen.
Zij waren geen van allen in het bezit van een sportvisakte en een vergunning en visten met wormen te vissen terwijl dit niet is toegestaan. Ze werden elk driemaal bekeurd en moesten de gevangen vis terugzetten.

Z-1850-2006 Zes motorrijders moeten rijbewijs inleveren
Op de N61 bij Biervliet moesten zes Belgische motorrijders, tijdens een videosurveillance, zaterdag om 15.30 uur hun rijbewijs inleveren.
Op de N61, een 80 km-weg, werd deze snelheid door allezes overschreden met ongeveer 64 km/h.


---- --