Politie Zeeland


---


O-1851-2006 Mishandeling in Renesse
Zondag omstreeks 02.00 uur werd op de Hogezoom een 17-jarige inwoner van de gemeente Noord-Beveland door enkele onbekenden zonder reden in elkaar geslagen en met een scherp voorwerp bedreigd.
Hij liep voorbij een opstandje en kreeg opeens een klap in het gezicht, werd met een scherp voorwerp bedreigd en door ongeveer vijf personen geschopt en geslagen. In verband met hiermee werd dezelfde nacht op de parkeerplaats van de Roelandsweg een 19-jarige Middelburger aangehouden. De 17-jarige, die aangifte deed van mishandeling, moest voor behandeling naar de huisartsenpost in Zierikzee.

O-1852-2006 Rijden onder invloed
Een 51-jarige automobilist uit Oostende moest zondag om 02.30 uur op de Zanddijk in Kruiningen zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een dagvaarding. De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Op de Oude Nieuwlandseweg in Nieuwerkerk kreeg een 41-jarige, uit de gemeente Schouwen-Duiveland afkomstige, bestuurder van een bedrijfsauto zaterdag om 21.45 uur een bekeuring en een rijverbod van 5 uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

Een 56-jarige snorfietser uit Yerseke werd zondag om 00.55 uur in de Marijkelaan in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Hij had meer dan 3 oe x de toegestane hoeveelheid gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

O-1853-2006 Automobilist rijdt tegen gevel
In de Nieulandestraat in zijn woonplaats reed zondag om 09.45 uur een 83-jarige man uit Krabbendijke met zijn auto tegen de gevel van een woning.
Hij reed achteruitrijden en zijn voet schoot van het gaspedaal. Het pedaal bleef hangen en de auto reed tegen een paaltje en daarna tegen de voorgevel van een woning. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto en de gevel raakten beschadigd.

O-1854-2006 Inbraak in automatenhal
Afgelopen nacht werd ingebroken in een automatenhal op de Hageweg 't Centrum bij Bruinisse.
De automaten, een geldwisselaar en een kluis werden opengebroken. Het is nog onbekend hoe hoog het geldbedrag is dat werd weggenomen.

O-1855-2006 Eenzijdig ongeval in Wemeldinge
Op de Hoogeweg vond zondag om 12.50 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle reed over de Hoogeweg in de richting van de Ruisweg. De man verloor de controle over zijn voertuig, raakte in een slip en botste tegen een lantaarnpaal. De auto kwam tot stilstand in de sloot met de voorzijde in tegengestelde richting gekeerd. De bestuurder bleef ongedeerd, de auto werd geheel vernield en de lantaarnpaal raakte beschadigd.


---- --