Politie Zeeland


---


W-1856-2006 Vlaggenmast in het water gegooid
Zondag tussen 13.30 en 14.00 uur werd op het Arsenaalplein in Vlissingen een vlaggenmast, die met een enkele andere masten tegen de rand van de havenmuur lag, in de haven gegooid. De masten waren gebruikt tijdens het bevrijdingsfestival en lagen klaar om opgeruimd te worden.
Na een tip van een getuige, werden om 14.15 uur op de Oranjedijk een 17-jarige Middelburger en een 16-jarige Vlissinger aangehouden. Zij maakten deel uit van een groepje van 5 of 6 personen. De Middelburger bekende dat hij de mast in het water had gegooid. De twee zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Geprobeerd zal wor-den om de paal, met behulp van een duiker, zo vlug mogelijk uit het water te halen.

Z-1857-2006 Man gewond in Cadzand
Op de Boulevard de Wielingen raakte afgelopen nacht (juiste tijdstip onbekend) een 38-jarige man uit Spijkenisse aan zijn arm gewond.
Hij kwam tussenbeide tijdens een ruzie tussen enkele personen en werd met een stuk glaswerk in zijn arm geraakt. Hierdoor liep de man een slagaderlijke bloeding op. Hij werd via de huisartsenpost naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Over de ruzie en de betrokken personen is niets bekend en niemand heeft tot nu toe aangifte gedaan.

Z-1858-2006 Aanhouding in Breskens
Op de Grote Kade in Breskens werd zaterdag om 22.45 uur een 36-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is, aangehouden.
Hij bevond zich onbevoegd in een horecabedrijf op de Boulevard. Hij was het gebouw binnengeslopen waar hij in de kelder werd overlopen door een medewerkster. De man liep daarna weg via de Boulevard en de Grote Kade, waar hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een autoradio, waarvan de herkomst (nog) onbekend is. De man is in verzekering gesteld.

Z-1859-2006 Jongetje aangereden in Sluiskil
Op de Drogerijweg in Sluiskil werd zaterdag om 18.30 uur een 4-jarige jongetje uit de gemeente Terneuzen aangereden.
De 43-jarige automobiliste uit Sas van Gent reed over de Drogerijweg in de richting van de Wervenweg. Plotseling stak het kind de weg over en de vrouw kon niet meer stoppen. Het is onbekend of en welk letsel het jongetje heeft opgelopen, hij is door de ambulance meegenomen. De bestuurster zag het kind niet aankomen vanwege een onoverzichtelijk situatie van de weg met aan weerszijden begroeiing van bomen en struiken.

O-1860-2006 Aanhouding in Kapelle
In de Stationsstraat in Kapelle werd zaterdag om 21.00 uur een 16-jarige inwoner van Goes aangehouden.
Hij werd betrapt toen hij met een permanent marker op de regenpijp van het stationsgebouw stond te tekenen. De jongen wil via HALT zijn straf afhandelen en hij wil tevens de schade vergoeden. De Goesenaar kreeg nog een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. Om 21.35 uur werd hij weer in vrijheid gesteld.

---- --